Νατάσσα Παπαδοπούλου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Ονομάζομαι Παπαδοπούλου Νατάσσα, είμαι ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη συστημική και ομαδική ψυχοθεραπεύτρια στο κέντρο Βιωματικής και Καταξιωτικής Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας – ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο αντικείμενο της ψυχολογίας το 2015, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι οποίες αποτέλεσαν την αρχή για την είσοδο μου σε ένα μακρύ ταξίδι, ταυτοχρόνως απαιτητικό αλλά και ενδιαφέρον. Κομβικό σημείο, η πρακτική μου στην ΑΡΣΙΣ-ΜΚΟ, όπου έκανα συνεδρίες σε ασυνόδευτα έφηβα, αλλά και ενήλικα άτομα. Συνέχισα για αρκετό καιρό και εθελοντικά, καθώς ήταν μια δομή που προσέφερε πλούσια εμπειρία, συναισθηματικά και γνωστικά.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το 2021.

Παράλληλα, παρακολουθούσα και παρακουθώ πλήθος σεμιναρίων, καθώς οι εξελίξεις της κοινωνίας και της επιστήμης μας αφορούν άμεσα, αν θέλουμε να είμαστε σε επαφή με το εδώ και το τώρα, αλλά και τις ανάγκες των ατόμων που απευθύνονται σε εμάς.

Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών μου βρίσκομαι και η ίδια σε ατομική θεραπεία, ενώ εδώ και λίγο καιρό συνεχίζω με ομαδική θεραπεία συστημικής προσέγγισης.

Η συνεργασία μου με τις ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ ξεκινά 2 χρόνια πριν με μεταφράσεις επιστημονικών άρθρων, ατομικές συνεδρίες και λήψεις αναλυτικών ιστορικών. Στο τώρα, συνεχίζω να εργάζομαι στο κέντρο ως ψυχολόγος  με έφηβες/έφηβους και ενήλικες.

Συμμετέχω σε εποπτική ομάδα του κέντρου, η οποία διεξάγεται από τον επιστημονικό υπεύθυνο Γκότση Ηλία και παράλληλα είμαι παρατηρήτρια θεραπευτικών ομάδων ως πρακτική της τετραετούς εκπαίδευσης στην συστημική ψυχοθεραπεία.

Τέλος, συντονίζω τη μεταφραστική ομάδα των ΣΥΝΗΧΗΣΕΩΝ μαζί με τη Νοχού Μυρτώ, καθώς συνεχίζω και η ίδια να μεταφράζω πλήθος επιστημονικών άρθρων που συνάδουν με την κουλτούρα του κέντρου, αλλά και τις εκπαιδευτικές ανάγκες (π.χ. αφηγηματική θεραπεία, οικογενειακή θεραπεία). Άρθρα που αφορούν την συμπερίληψη, την ψυχοθεραπεία γενικά, το πένθος, το τραύμα, τα όρια και άλλα.

Ονειρεύομαι ένα κόσμο περισσότερο ανοιχτό & ψυχικά υγιή και λιγότερο εγκλωβισμένο στις κανονιστικές ηθικές και αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...