Συρμάτινα γλυπτά που αλλάζουν ανάλογα  με την οπτική των θεατών(video)

Κοινοποίηση

Διαφορετικές οπτικές γωνίες, διαφορετικές πραγματικότητες εναλλακτικές ματιές, δοκιμασίες για την ευελιξία μας να μετακινούμαστε σε ένα κόσμο που οι αορατότητες  διεκδικούν να γίνουν ορατές. Οι καλλιτέχνες το έχουν ίσως κατανοήσει περισσότερο από όλους μας!

Γάλλος γλύπτης δημιουργεί συρμάτινα γλυπτά που αλλάζουν ανάλογα  με την οπτική των θεατών

Ο Γάλλος γλύπτης Matthieu Robert-Ortis κερδίζει την προσοχή για τα κινούμενα συρμάτινα γλυπτά του που αλλάζουν σχήματα. Όχι, τα ίδια τα γλυπτά δεν κινούνται, αλλά η οπτική σας αλλάζει καθώς κινείστε γύρω του! Σε ένα από τα έργα του, ένα ζευγάρι κομψές καμηλοπαρδάλεις μετατρέπονται σε έναν γιγάντιο ελέφαντα, καθώς περνάτε δίπλα  τους. Το ποια πλάσματα βλέπετε εξαρτάται από τη γωνία από την οποία βλέπετε τον συρμάτινο γλύπτο. Εύστοχα ονόμασε αυτό το έργο «Η Επανάσταση των Καμηλοπαρδάλεων».

Αν και το σύρμα είναι ένα κοινό μέσο για τους γλύπτες, η χρήση του όπως κάνει ο Matthieu είναι πράγματι μοναδική. Ανέπτυξε αυτό το στυλ γλυπτικής με σύρμα μόλις πριν από τρία χρόνια και ονόμασε τέτοια γλυπτά ανάμορφα ή μεταμορφωμένα. Μοιράζεται την έννοια αυτών των όρων στο malaymail.com, ως εκ τούτου, “Η Anamorphose είναι μια εικονοποίηση και αφαίρεση, και η μεταμόρφωση είναι μια εικονοποίηση, αφαίρεση και εικόνα.” Χρησιμοποιεί τόσο την αναμόρφωση όσο και τη μεταμόρφωση για να μεταμορφώσει το γλυπτό των ζώων του σε διαφορετικά ζώα, ανάλογα με την οπτική του ατόμου.

Αυτός ο 26χρονος γλύπτης ενδιαφέρθηκε για τη γλυπτική όταν φοίτησε σε μια σχολή  καλών τεχνών στη Λυών της Γαλλίας. Ωστόσο, άφησε τη σχολή αφού απογοητεύτηκε από την εννοιολογική της προσέγγιση στην τέχνη. Άρχισε να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει μόνος του και δημιουργούσε εικόνες με ιδιαίτερη οπτική. Στη συνέχεια μετέφερε αυτά τα ειδικά εφέ στη γλυπτική με σύρμα.

Ο Matthieu εμπνέεται από τον George Rousse, έναν Γάλλο σύγχρονο καλλιτέχνη, γνωστό για τις φωτογραφίες μεγάλης κλίμακας που απεικονίζουν ζωγραφικές αλλοιώσεις σε υπάρχοντες χώρους , τον Felice Varini, ένα Ελβετός καλλιτέχνη που δημιουργεί αναμορφικές ψευδαισθήσεις επίπεδων γραφικών, πάνω σε τρισδιάστατους χώρους και τον  Markus Raets, ένας σύγχρονο Ελβετός καλλιτέχνης, περισσότερο γνωστός για τα γλυπτικά έργα που εξερευνούν τη φύση και τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης.

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...