Γιώργος Λεχουρίτης

Κοινοποίηση

Γιώργος Λεχουρίτης

Γιώργος Λεχουρίτης

Γιώργος Λεχουρίτης, Ψυχολόγος, Συστημικός Θεραπευτής, Στέλεχος Πρόληψης.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Την δεκαετία του 1980 σπούδασα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης στην Ρωσία, την ειδικότητα της Ψυχολογίας με Εξειδίκευση την Κλινική Ψυχολογία.

Εκπαιδεύτηκα στη Συστημική Διαλεκτική προσέγγιση στο Αθηναικό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, το οποίο αποτελεί την αιχμή ενός ρεύματος σκέψης και πράξης πού από την δεκαετία του 1970 διαπερνά τις Επιστήμες του Ανθρώπου με κυρίαρχο στοιχείο το πρόταγμα ενός νέου Επιστημονικού Παραδείγματος, μιας Νέας Σύνθεσης, για την Ολιστική και Διεπιστημονική κατανόηση της πραγματικότητας.

Εργάζομαι ως στέλεχος πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχικής υγείας και ήμουν αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. στα οποία αγωνιζόμαστε συλλογικά για την Θεσμική και Επιστημονική Αναγνώριση των Κέντρων Πρόληψης και την κατοχύρωση του έργου τους από την Ελληνική Πολιτεία.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικών Θεραπευτών.(ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.)

Έχω συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για θέματα πού αφορούν τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της ανεργίας και έχω αρθρογραφήσει στα έντυπα Τετράδια και Ενημέρωση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ|ΑΔΕΔΥ για την δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων Υποστήριξης Ανέργων.

Είμαι εξωτερικός Συνεργάτης του μεταπτυχιακού προγράμματος Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχω συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων με ανακοινώσεις και βιωματικά εργαστήρια.

Βασική μου πεποίθηση είναι η οικο-συστημική προσέγγιση σύμφωνα με την οποία οι ώριμοι και βαθιά ικανοποιημένοι άνθρωποι αντιστέκονται στην μονότονη και ανιαρή εργασία, δεν ανέχονται τις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές δομές εξουσίας και δεν επιθυμούν την αντιπροσώπευση τους από άλλους.

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...