Εργαστήριο: Η Ψυχή και το Βλέμμα

Κοινοποίηση

Εργαστήριο: Η Ψυχή και το Βλέμμα

 (Αναζητώντας το βαθύτερο νόημα του βλέμματος)

Σας προσκαλούμε σε ένα εικαστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο  όπου  το σώμα και η αναζήτηση  των προσωπικών νοημάτων συναντά ψυχοθεραπευτικούς μετασχηματισμούς  oπτικού γραμματισμού και  εικαστικής έκφρασης. Σας προσκαλούμε να αναζητήσετε, να νοηματοδοτήσετε και να μετασχηματίσετε σωματικά την προσωπική σας ματιά.

Ο κύριος άξονας του εργαστηρίου θα είναι ο εξής:

Βλεμματική επαφή: Η σημασία της

Η βλεμματική επαφή είναι από τις πρώτες αλλά και πιο σημαντικές προγλωσσικές δεξιότητες που μπορεί να αναπτύξει ένας άνθρωπος από την βρεφική του κιόλας ηλικία και αφορά τον τρόπο έναρξης της επικοινωνίας με τους ανθρώπους.Το βλέμμα αντιμετωπίζει τη σύγχρονη τέχνη, την τεχνολογία και τις ανθρώπινες σχέσεις  ως ένα κοινωνικό πεδίο καλλιέργειας διασταυρούμενων εικόνων , βιωματικής ανατροφοδότησης και κριτικού αναστοχασμού για το νόημα της  στην καθημερινή μας ζωή.

O oπτικός γραμματισμός (αλφαβητισμός) είναι ο οπτικός τρόπος σκέψης. Αναφέρεται στην ικανότητα ερμηνείας, διαπραγμάτευσης και νοηματοδότησης της πληροφορίας που παρουσιάζεται με τη μορφή εικόνας. Η καλλιέργειά του ενισχύει τις νοητικές και συναισθηματικές μας δεξιότητες ως προς την εικόνα. Εξασκούμαστε στην παρατήρηση, τη σύγκριση, την ανάλυση, τη νοηματοδότηση και την ερμηνεία οπτικών ερεθισμάτων. Η ζεστασιά, η φροντίδα, το ενδιαφέρον ή η αγάπη που μπορούμε να αντιληφθούμε  και να αναζητήσουμε στο συμπονετικό βλέμμα ενός θεραπευτή, είναι ίσως ένα από αυτά τα στοιχεία  που αναζητούμε γύρω μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μιχάλης Καλλιμόπουλος είναι εικαστικός καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός της τέχνης. Ασχολείται με τον οπτικό γραμματισμό από το 2014 οργανώνοντας πρωτότυπα εργαστήρια για το ευρύ κοινό στα οποία η εικόνα προσεγγίζεται όχι θεωρητικά αλλά στην πράξη. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ. α.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti της Βενετίας και γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2007 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση, με τίτλο «Εγώ Κατ’ Εμέ», στην γκαλερί Νέες Μορφές με έργα γλυπτικής. Το 2013, το 2016 και το 2020 πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, σχεδίου και φωτογραφίας αλλά κυρίως γλυπτικής, στην γκαλερί A.antonopoulou.art.

Απασχολήθηκε ως ζωγράφων σκηνικών στο Shakespeare’s Globe Theatre στο Λονδίνο. Συνεργάστηκε ως εικονογράφος με το Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, με προεξέχουσα την «No Country for Young Men» στην Bozar (Βρυξέλλες, Βέλγιο) σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου. Το εικαστικό του έργο φιλοξενείται στην συλλογή του Δάκη Ιωάννου, του Σωτήρη Φέλιου κ.α. Ως εκπαιδευτικός της τέχνης σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για ενήλικες και παιδιά από το 1998.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Κορομπίλια Μιρέλλα Μαρία είναι ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια.Ασχολείται με ευάλωτα κοινωνικά πληθυσμούς και αγαπά πολύ την τέχνη, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει μετεκπαίδευση στη συμπεριφορική, στο embodiment, στη μουσικοκινητική, στις εξαρτήσεις και κυριώς στη μουσικοθεραπεία των εξαρτήσεων.  Τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδευτεί και ασχολείται με το playback  ( σωματικό αφηγηματικό θέατρο ). Έχει ενεργή  δράση από το 2003 σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς και σωματεία εως και σήμερα παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, βιωματικά εργαστήρια και εθελοντικές δράσεις.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • 23-09 17:00-20:00 (εργαστήριο γνωριμίας)
  • 7-10
  • 21-10
  • 4-11
  • 18-11
  • 2-12
  • 16-12
  • 6-01 κλεισιμο

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΡΤΕΜΩΝΟΣ 55, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ( μετρό Α.ΙΩΑΝΝΗΣ 4 λεπτά) 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τηλ.επ.6948622003, mkorobilia@gmail.com

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...