Nora Bateson: Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους

Κοινοποίηση

Nora Bateson: Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους

Η Nora Bateson μαζί με τον πατέρα της Gregory Bateson
Aπό όλα τα απαραίτητα για την ανθρώπινη ζωή: νερό, αέρας, τροφή, στέγη — ίσως το πιο σημαντικό για τους ανθρώπους είναι η σχέση μεταξύ τους.
Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους .
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπους.
Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να ζουν με τους ανθρώπους.
Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους και οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πώς να ζήσουν με τους ανθρώπους.
Οι άνθρωποι πρέπει να βρουν έναν τρόπο
Οι άνθρωποι είναι ακόμα άνθρωποι, μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
Οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπο.
Οι άνθρωποι πρέπει να βρουν τον δικό τους δρόμο
Μαζί.

Οι άνθρωποι ξέρουν τι χρειάζονται.
Έχουν ανάγκη από χρόνο και χώρο για να το ανακαλύψουν μόνοι τους — μαζί.

Η κουλτούρα της φροντίδας!

Ίσως μια από τις πιο ισχυρές μορφές επανάστασης είναι να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Η αμοιβαία φροντίδα στην οικογένεια, την κοινότητα και τη βιόσφαιρα επιτρέπει ταυτόχρονα να σχηματιστούν οι ζωτικοί συνδετικοί ιστοί που μας κρατούν ζωντανούςμέσα σε μια ευρύτερη οικολογία.
Τα συστήματα “μπλοκάρουν” τη φροντίδα που μπορούν να δώσουν καθώς συνηθίζουν να μην προσφέρουν αυτό που θα μπορούσαν να προσφέρουν επειδή οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ότι οι άλλοι θα προσφέρουν αντίστοιχα ό,τι θα μπορούσαν να δώσουν.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συλλογική απονέκρωση, την συλλογική άψυχη ζωή και τον βίαιο ανταγωνισμό … Αλλά η φροντίδα, η πιο τολμηρή κίνηση στην εποχή μας , αλλάζει την αισθητική της αλληλεπίδρασης.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο στο πόση φροντίδα και τρυφερότητα ανάμεσα στα άτομα και τις κοινότητες είναι δυνατόν να δοθεί.
Ίσως υπάρχει μια άλλη σημασία αυτού που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «υγεία» — ψυχική, σωματική, συναισθηματική, οικολογική. Η υγεία μου είναι η υγεία της οικογένειάς μου, είναι η υγεία της κοινότητάς μου, είναι η υγεία της βιόσφαιρας. Αυτή είναι μια θέση την οποία υπερασπιζόμαστε δίχως κανένα όριο και περιορισμό!

 Η ανάδυση

Η ανάδυση είναι ένα χαρακτηριστικό σύνθετων συστημάτων όπου συμβαίνουν πράγματα που θέτουν σε κίνηση άλλα πράγματα. Η ανάδυση είναι μια διαφορά που κάνει τη διαφορά μεταξύ πολύπλοκων και μη σύνθετων συστημάτων. Η ανάδυση καθιστά τις επιτυχημένες προβλέψεις σπάνιες και τις ακούσιες συνέπειες κανόνα.

Η προφυτρωτικότητα

Προφυτρωτικότητα: οι συνθήκες για αυτό που θα προκύψει  αρχικά σχετίζονται και συνδυάζονται, όπως  συνδυάζονται τα θρεπτικά συστατικά που εμπλουτίζουν το έδαφος και καθιστούν  έτσι δυνατή την εμφάνιση ορισμένων φυτών. Πριν εμφανιστεί το λουλούδι, το φυτό έχει μεγαλώσει. Πριν από αυτό συμβεί, ο σπόρος άνοιξε. και πριν από αυτό, τα βακτήρια, το νερό και τα μέταλλα στο έδαφος δημιούργησαν τη λάσπη και δημιούργησαν επίσης τη συγκεκριμένη οικολογική μήτρα στην οποία μπορούσε να “ανοίξει”  ο συγκεκριμένος σπόρος. Η ανάμειξη πολλών τάξεων σχεσιακών διαδικασιών  δημιούργησε τις δυνατότητες για το τι θα μπορούσε να προκύψει. Οι σχέσεις χτίζουν σχέσεις, χτίζουν σχέσεις, χτίζουν σχέσεις…και μετά από πολλές απαντήσεις,  σε μια  πολυκατευθυντική ταλάντωση, εμφανίζεται η ανάδυση. Nora Bateson – Warm Data

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την Nora Bateson στο https://batesoninstitute.org/nora-bateson

διαβάστε επίσης σχετικά με την πολυπλοκότητα στο https://synixiseis.gr/2022/09/15/%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...