Διημερίδα 2022: “Αόρατα πένθη – πένθη Ταμπού”

Κοινοποίηση

Διημερίδα 2022: “Αόρατα πένθη – πένθη Ταμπού”

Στη διημερίδα θα μιλήσουν πολλοί ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους ανθρώπους.  Οι ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ συμμετέχουν στην διημερίδα με δυο δράσεις. Την Πέμπτη  υλοποιείται ένα  βιωματικό εργαστήριο  για  επαγγελματίες ψυχικής υγείας  και το Σάββατο θα γίνει μια ανακοίνωση με θέμα τους  τις εσωτερικές φωνές και τους σιωπηλούς διαλόγους στο πένθος της αυτοκτονίας.                                                                                               

 Τη δράση των ΣΥΝΗΧΗΣΕΩΝ  συντονίζουν οι Γκότσης Ηλίας και Μιρέλλα Κορομπίλια.

Η διημερίδα πραγματοποιείται την Παρασκευή 11/3 και το Σάββατο 12/3 στα πλαίσια  των ημερίδων “Βήματα Ασθενών” νέα διημερίδα αφιερωμένη στο πένθος. Η διημερίδα συνδιοργανώνεται από το iatronet.gr και την ΑΜΚΕ “Μαθήματα Ζωής“.

Επιστημονική υπεύθυνος της εν λόγω διημερίδας είναι η συνθετική θεραπεύτρια, συγγραφέας, επόπτρια συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ “Μαθήματα Ζωής”, κ. Νάνσυ Ψημενάτου.

Η διημερίδα που έχει ως γενικό τίτλο “Αόρατα πένθη – πένθη Ταμπού” στοχεύει στο να εξοικειώσει τους ανθρώπους με την απώλεια και τον θάνατο αλλά και να δώσει παράλληλα τις κατάλληλες πληροφορίες για το πένθος και αλλά και τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, μιας και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μιλάνε για τις απώλειες που βιώνουν στη ζωή τους.

Πληροφορίες (πρόγραμμα, ομιλήτριες-ομιλητές) και δηλώσεις συμμετοχής στην διημερίδα εδώ

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν με τις ομιλίες τους πολλοί και αξιόλογοι, ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας αναλύοντας και προσπαθώντας να διαφωτίσουν για το πένθος από το σχολείο, μέχρι το εν ζωή πένθος για την απώλεια της μνήμης, την απώλεια ενός παιδιού ή το στιγματισμένο πένθος της χρήσης ουσιών.

Περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μιλάνε για τις απώλειες που βιώνουν στη ζωή τους. Ενώ σε κάποιες μορφές απωλειών υπάρχει μια σχετική ελευθερία έκφρασης του θρήνου, σε κάποιες άλλες η κοινωνία επιβάλλει μια σιωπή που δεσμεύει και αλλοιώνει την ίδια και τους ανθρώπους της.
Τα θέματα της διημερίδας, στην οποία θα συμμετέχουν πολλοί αξιόλογοι ομιλητές/τριες, περιλαμβάνουν:
• τη διαχείριση του πένθους στη σχολική τάξη,
• το μοναχικό πένθος που επιφέρει η έκτρωση ή η αποβολή,
• το σιωπηλό πένθος των ατόμων που φροντίζουν για την τήρηση των νόμων,
• το αόρατο πένθος για τα αδέλφια, τους φίλους και τους συνεργάτες,
• το πένθος ταμπού για τα κατοικίδια,
• το σκληρό πένθος της έμφυλης βίας,
• το εν ζωή πένθος για την απώλεια της μνήμης,
• το στιγματισμένο πένθος της χρήσης ουσιών και την αυτοκτονία,
• και το αβάσταχτο πένθος για το θάνατο ενός παιδιού

Το πένθος και η διαχείριση του περνά μέσα από πολλά στάδια και ένα από αυτά είναι η αναζήτηση ή εξεύρεση του προσωπικού νοήματος. Οι άνθρωποι είμαστε εξοπλισμένοι με τη δυνατότητα να αντέξουμε τις απώλειες της ζωής μας όσο επώδυνες και αν είναι.

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή και παρακολουθήστε ζωντανά την ηλεκτρονική Διημερίδα του iatronet.gr.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ https://www.iatronet.gr/vimata-asthenon/
Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...