Το πείραμα με τις αγκαλιές (vid)

Κοινοποίηση

«Έμαθα ότι όλοι περπατάμε στον ίδιο δρόμο, ταξιδεύοντας με διαφορετικές ταχύτητες στον ίδιο χρόνο, βιώνοντας παρόμοια πράγματα με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Έμαθα ότι πρέπει ως κοινωνία να ενωθούμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές».

Ο Hussain Manawer ένας ποιητής που έχει βαρύ ιστορικό κατάθλιψης, ξέρει πολύ καλά πως είναι να νιώθεις μόνος και ανήμπορος να μοιραστείς τα συναισθήματά σου! Οι άνθρωποι, η αλήθεια είναι πολλές φορές, έχοντας συνηθίσει να κρατούν πράγματα για τον εαυτό τους, ξεχνούν πως είναι να μοιράζεσαι κάτι με κάποιον και πολλές φορές, τους φαίνεται εξωφρενικά δύσκολο να το κάνουν!

«Είναι πολύ λυπηρό ο τρόπος που βλέπω να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι, οι άνθρωποι που έχουν κλινικά διαγνωστεί με προβλήματα ψυχικής υγείας. Δεν έχουν πολλούς επισκέπτες, οι άνθρωποι στους δρόμους τους κακομεταχειρίζονται και είναι ευάλωτοι», λέει. «Με αναστατώνει. Αυτοί είναι άνθρωποι και πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον.

«Επίσης προσωπικά ζητήματα για τον εαυτό μου, έχω περάσει πολλά και περνάω συνέχεια πολλά –όπως είμαι σίγουρος ότι όλοι οι άλλοι– και απλώς πιστεύω ότι εμείς οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να βρούμε τρόπους να φροντίσουμε τον εαυτό μας πριν μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πράγματα όπως ο ωκεανός και ο πλανήτης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς περιμένουμε από τους ανθρώπους να νοιάζονται για άλλα πράγματα όταν οι άνθρωποι α) νοιάζονται για τον εαυτό τους και β) νοιάζονται ο ένας για τον άλλον».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Manawer συμμετέχει σε ένα τέτοιο βίντεο. Πριν από δύο χρόνια, στάθηκε στη γωνία της Oxford Street του Λονδίνου με μια πινακίδα που ζητούσε από τους ανθρώπους να τον αγκαλιάσουν εάν είχαν βιώσει, ή βίωναν, άγχος ή κατάθλιψη. Μέσα σε 20 λεπτά, είχε δεχθεί αγκαλιές από περίπου 50 άτομα.

«Ένιωσα ότι τόσοι πολλοί από εμάς υποφέρουμε στη σιωπή και ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι οι άνθρωποι στον ίδιο δρόμο μπορεί να αισθάνονται παρόμοια πράγματα», λέει. “Απλά επειδή δεν μπορούμε να το δούμε, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρούμε τρόπους να συνδεθούμε σε αυτό.”

Όταν ρωτήθηκε τι ελπίζει να πετύχει με το βίντεο, κάνει μια παύση.

«Θα ήθελα οι άνθρωποι να μην αισθάνονται βάρος αν έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας», λέει. «Θέλω να καταλάβουν ότι πολλοί άνθρωποι το περνούν και υπάρχει υποστήριξη εκεί έξω, απλά πρέπει να είμαστε σε θέση να τη βρούμε».

πηγή : https://www.huffingtonpost.co.uk/

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...