Πως η κοινωνία καταστρέφει την δημιουργικότητα; (video)

Κοινοποίηση

Πως η κοινωνία καταστρέφει την δημιουργικότητα; (video)

Όταν πρόκειται για τη σύγχρονη κοινωνία μας, υπάρχει αναμφίβολα πίεση για το πώς ζούμε και πώς υποτίθεται ότι θα είναι η ζωή μας. Όταν γεννιόμαστε, οι γονείς μας επιβάλλουν τις ιδέες και τις πεποιθήσεις τους για το τι είναι σωστό και τι λάθος και στη συνέχεια, συνήθως εγγραφόμαστε στο σχολικό σύστημα. Εδώ είναι που πολλές από τις φυσικές, εγγενείς δημιουργικές μας ικανότητες, δυστυχώς, πεθαίνουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, το παραδοσιακό σχολικό σύστημα δεν  δίνει έμφαση  τα “δώρα” που ανήκουν στη σφαίρα της τέχνης, της μουσικής, της ποίησης κ.λπ. Αντίθετα, δίνεται έμφαση στους πιο  λογικούς  αναλυτικούς  τρόπους  γνώσης, όπως τα μαθηματικά, η επιστήμη και η απομνημόνευση. Σίγουρα, αυτά είναι επίσης σημαντικά δώρα και πρέπει να γιορτάζονται, αλλά δεν ταιριάζουν όλοι σε αυτό το καλούπι.

Τι συμβαίνει με εκείνα τα δώρα που μένουν ανεκμετάλλευτα και δεν μεταφέρθηκαν ποτέ στον κόσμο μας για να τα απολαύσουν όλοι; Λοιπόν, η κοινωνία θέλει να πιστεύουμε ότι αυτά τα δώρα δεν ταιριάζουν στο σύστημά μας και δεν μπορούμε να ζήσουμε χρησιμοποιώντας τα. Τι αίνιγμα!

Οι εμψυχωτές από τη Μαδρίτη, Daniel Martinez Lara και Rafa Cano Mendez, παρουσίασαν τέλεια αυτό το θέμα, συνθέτοντας αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα 7 λεπτών για να μας διδάξουν ένα μάθημα για το τι συμβαίνει στη ζωή σας όταν αφήνουμε τις δημιουργικές μας ικανότητες και τα ταλέντα να πνιγούν από την καθημερινότητα.

Η ταινία αγγίζει επίσης τη γονεϊκότητα και πόσο σημαντικό είναι να αφήσετε την ιδέα του επιθυμητού αποτελέσματος για τα παιδιά σας. Αντίθετα, υποστηρίζει να τα αφήνουμε να καταλάβουν μόνα τους τι θα ήθελαν να κάνουν. Φυσικά, κάθε γονέας θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ορισμός του καλύτερου δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος για τα παιδιά μας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε το επίπεδο στο οποίο απλώς υποκύπτουμε  στις πιέσεις της κοινωνίας.

πηγή : https://www.internationalschoolparent.com/articles/how-society-kills-your-creativity-an-award-winning-short-film/

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...