Ένα φιλμ για άντρες που έχουν υποστεί βιασμό (video)

Κοινοποίηση

Ένα φιλμ για άντρες που έχουν υποστεί βιασμό (video)

δημοσίευση από Ηλία Γκότση

Όταν αναφερόμαστε σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης το μυαλό μας ίσως πηγαίνει πιο εύκολα στα κορίτσια, ωστόσο τα αγόρια ή τα διεμφυλικά  άτομα πέφτουν επίσης θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενοχλούνται ή βιάζονται από ενήλικες.

Οι ενήλικες, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, δεν είναι άγνωστοι στο παιδί! Κάθε άλλο. Συχνά ανήκουν στο στενό οικογενειακό κύκλο ή αποτελούν άτομα που εμπιστεύονται τα παιδιά. Οι αποκαλύψεις που γίνονται μας δείχνουν ότι πρόκειται για συγγενείς, για οικογενειακούς φίλους, για προπονητές, για πνευματικούς καθοδηγητές. Οι αποκαλύψεις επίσης σχετικά με τους επίσκοπους της Καθολικής εκκλησίας  ή για ιερείς που εκμεταλεύονται την ευαλωτότητα των παιδιών μας σοκάρουν  αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα παιδιά, είτε πρόκειται για κορίτσια, είτε για αγόρια, είτε για άτομα που δεν ανήκουν σε κάποιο από τα δυο φύλα, είναι σημαντικό να είναι προετοιμασμένα  για το πως θα αντιδράσουν όταν αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν, ανεξάρτητα από την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον δράστη.

Το βίντεο είναι πραγματικά συγκλονιστικό και πολύ συγκινητικό. Οι άντρες που έχουν υποστεί βιασμό ως έφηβοι ή ως νεαρά αγόρια, βασανίζονται σε όλη τους τη ζωή και είναι  εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της κατάθλιψης ή και της αυτοκτονίας. Ελπίζουμε ότι η ανάρτηση αυτού του βίντεο θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να μιλήσουν ανοικτά ή να αναζητήσουν υποστήριξη. Κανένας δράστης δεν πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο!

Όταν Κατά μέσο όρο χρειάζονται 26 χρόνια για να μιλήσει ένας άντρας για σεξουαλική κακοποίηση ή βιασμό. Η έκκληση αφηγείται την ιστορία του John, ο οποίος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον θείο του από την ηλικία των 11 έως τα 16 του. Χρειάστηκαν σχεδόν 24 χρόνια για να βρει τη δύναμη να πει σε κάποιον τι συνέβη και με τη σωστή υποστήριξη από το SurvivorsUK ήταν επιτέλους μπόρεσε να δει ότι δεν έφταιγε για αυτό και ότι η ζωή θα μπορούσε να γίνει καλύτερη.

Ο Louis Theroux , σκηνοθέτης Louis Theroux, παραγωγός, σκηνοθέτης και ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αναφέρεται για  για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης SurvivorsUK ,  σε ένα  φιλμ για το  βιασμό και την  σεξουαλική κακοποίηση ανδρών:

«Έχουμε ορισμένα στερεότυπα για τους άντρες ότι πρέπει να είναι δυνατοί, ότι πρέπει να μπορούν να έχουν αυτοέλγχο και να μην μιλούν για τα συναισθήματά τους. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο και εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν ιστορικό κακοποίησης ή επιβίωσης, πρέπει   να ξέρουν ότι μπορούν να μιλήσουν και να τους πάρουν στα σοβαρά και ότι θα ακουστούν».

1 στους 6 άνδρες είχε ανεπιθύμητες σεξουαλικές εμπειρίες. Υπολογίζεται ότι 12.000 άνδρες βιάζονται κάθε χρόνο και 76.000 κακοποιούνται σεξουαλικά ή κακοποιούνται. Ωστόσο, μόνο το 4% των ανδρών θα το πουν ποτέ σε κάποιον και ακόμη λιγότεροι θα αναζητήσουν υποστήριξη.

Το SurvivorsUK παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη σε cis και τρανς άνδρες, αγόρια και μη δυαδικά άτομα που έχουν υποστεί βιασμό, σεξουαλική επίθεση ή κακοποίηση, ανά πάσα στιγμή στη ζωή τους.

Ο Meka Beresford, Υπεύθυνος Ψηφιακών Επικοινωνιών στο SurvivorsUK, δήλωσε: «Eλπίζουμε ότι αυτή η ταινία θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η σεξουαλική βία στους άνδρες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν υπηρεσίες υποστήριξης όπως το SurvivorsUK.

Κάθε φορά που η σεξουαλική βία εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης, και ιδιαίτερα σε ισχυρές ταινίες όπως αυτή, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και να αναζητήσουν υποστήριξη. Ελπίζουμε ότι όποιος δει αυτό το βίντεο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Σεξουαλική Βία και μετά θα αισθανθεί λιγότερο μόνος στην εμπειρία του και θα έχει τη δύναμη να μιλήσει.”

Δημιουργημένο από το SurvivorsUK, https://web.facebook.com/watch/?v=1534338483590097&ref=sharing , σε συνεργασία με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Dan Lowenstein και το Media Trust, το SAFE απεικονίζει την ιστορία τριών ανδρών που έχουν επιβιώσει από τη σεξουαλική βία – μια ιστορία που είναι τόσο συχνά η ίδια, αλλά τόσο πολύ απομονωμένη.

https://fb.watch/bfLF6q-IBF/

Αξιοποιήθηκε η φωτογραφία και  υλικό  από το: https://www.asianimage.co.uk/news/education/19905348.survivorsuk-launches-new-film-sexual-abuse-affecting-men/

 

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...