I am a dyslexic

Κοινοποίηση

I am a dyslexic

Λένε ότι είμαι τεμπέλης, τα γράμματα κουνιούνται, τρέμουν. Μισώ τα σχολικά βιβλία. Κάθε μέρα είναι μια μάχη. Παλεύω να αποδείξω, το φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ. Δεν είμαι χαζός. Είμαι δυσλεκτικός.

Το πολυβραβευμένο μικρού μήκους φιλμ που ακολουθεί δείχνει με έναν καθαρό τρόπο την αγωνία ενός παιδιού με δυσλεξία, το οποίο αδυνατεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα στην τάξη του.

Πρόκειται για ένα animation μικρού μήκους που δημιούργησαν δύο Νορβηγοί, ο Μαντς και η Κέιτι, oι οποίοι είναι δυσλεκτικοί και οι ίδιου. «Κάναμε αυτή τη μικρού μήκους ταινία με την ελπίδα να βοηθήσουμε όσα παιδιά έχουν κάποιες μαθησιακές δυσκολίες και να τους πούμε ότι δεν πρέπει να νιώθουν αυτή την ιδιαίτερη μοναξιά» σημείωσαν.

Η ταινία μικρού μήκους «I AM DYSLEXIC» εκφράζει τα συναισθήματα των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και πως τα αντιμετωπίζει το σχολικό σύστημα.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλές οικογένειες που έχουν παιδί με δυσλεξία και δεν κάνουν τίποτα για αυτό. Η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια. Η δυσλεξία είναι απλά μια μαθησιακή δυσκολία που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ώστε να βοηθήσουμε κάθε παιδί που την παρουσιάζει και να απευθυνθούμε σε ειδικό.

πηγή δημοσίευσης

«Είμαι δυσλεκτικός»: ένα πολυβραβευμένο βίντεο δυο Νορβηγών φοιτητών για τα δυσλεκτικά παιδιά | Female-G

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...