Διημερίδα ΣΕΒΕ (2021) : Εξουσίες, Συστήματα και Σχέσεις. «Ποιος έχει τον τελευταίο λόγο;»

Κοινοποίηση

Διημερίδα ΣΕΒΕ (2021) : Εξουσίες, Συστήματα και Σχέσεις. «Ποιος έχει τον τελευταίο λόγο;»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΣΕΒΕ (Συστημική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, www.systems-ng.gr, www.facebook.com/SEVE.north.Greece), πιστή στο ραντεβού της, διοργανώνει, και φέτος, την ετήσια διημερίδα “Θεσσαλονίκης Διάλογοι”, με θέμα: “Εξουσίες, Συστήματα και Σχέσεις. Ποιος έχει τον τελευταίο λόγο;”. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω ΖΟΟΜ) στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2021.

Η εξουσία αποτελεί την κεντρική έννοια της φετινής διημερίδας. Από την υπαρξιακή και τη φυσική υπόσταση της εξουσίας, μέχρι και την πιο απλή και καθημερινή έκφρασή της, διαχρονικά αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των ανθρώπινων -και όχι μόνο- συστημάτων. Κρυφά ή φανερά, κυρίαρχα ή συνακόλουθα, αδιάλειπτα ή παροδικά, είναι συχνά κεντρική αιτία κλυδωνισμών, ανακατατάξεων, ισορροπίας στις διαπροσωπικές επαφές και σχέσεις. Από τη μια μεριά, φαίνεται να είναι μια παρεξηγημένη έννοια και συχνά να συνδέεται με την κατάχρηση της, ταυτόχρονα όμως από την άλλη να είναι σημαντική – ίσως και απαραίτητη – για τη λειτουργία των συστημάτων. Η εξουσία δεν ενυπάρχει μόνο σε ευρύτερα πλαίσια όπως είναι η πολιτική, η οικονομία, η εργασία, η εκπαίδευση, αλλά επιδρά και επηρεάζει σχεδόν κάθε πλαίσιο της καθημερινής μας ζωής, στην οικογένεια, στη φιλία και ακόμα στον ίδιο τον εαυτό μας. Ο ευρύτερος σκοπός της διημερίδας είναι το σύνολο των εισηγήσεων να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε περισσότερη σκέψη, γόνιμο προβληματισμό και διευρυμένες οπτικές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και γενικότερα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε το πρόγραμμα της διημερίδας:
https://drive.google.com/file/d/1OgQfx6DaPwQHlxqktbh1cz830Wv0dCCS/view?usp=sharing

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω της πολλή μεγάλης συμμετοχής, τα περισσότερα εργαστήρια έχουν ήδη συμπληρώσει τον ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων. Ανεξάρτητα από την ενημέρωση του προγράμματος, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μόνο στα εργαστήρια που κάθε φορά βλέπετε στη φόρμα συμμετοχής.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30€.
Φοιτητές, εκπαιδευόμενοι στη συστημική θεραπεία και μέλη των άλλων εταιρειών της ΕΘΟΣ στα 20€.
Για τα ταμειακώς ενεργά μέλη της ΣΕΒΕ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όλα τα έσοδα της διημερίδας, όπως και κάθε άλλης εκδήλωσης της ΣΕΒΕ, διατίθενται για τη λειτουργία και τους σκοπούς της εταιρείας, κύριο γνώρισμα της οποίας είναι ο μη κερδοσκοπικός της χαρακτήρας.
Μετά το τέλος της διημερίδας θα σταλεί, ηλεκτρονικά, βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΑΦΗΣ
1. Συμπληρώνετε με προσοχή και υποβάλλετε την παρακάτω φόρμα (άμεσα θα παραλάβετε ηλεκτρονικά αντίγραφο της αίτησή σας).
2. Για όσους υπάρχει κόστος συμμετοχής, καταθέτετε το ποσό στον παρακάτω λογαριασμό
Alpha Bank: GR2601407150715002002002255 (Συστημική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος). Η κατάθεση πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 24/11/2021, ενώ οι όποιες τραπεζικές χρεώσεις επιβαρύνουν τον καταθέτη. Στην κατάθεση αναγράφετε καθαρά το ονοματεπώνυμό σας (ή το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα, σε περίπτωση που η κατάθεση γίνει από άλλο πρόσωπο) και την αιτιολογία: ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ-ΣΕΒΕ
3. Στέλνετε ηλεκτρονικά το αντίγραφο της κατάθεσης στο: organotikiseve@gmail.com

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η εγγραφή επιβεβαιώνεται αφού ολοκληρωθούν και τα 3 παραπάνω στάδια.
Τα ενεργά μέλη της ΣΕΒΕ (παρόλη τη δωρεάν συμμετοχή τους), οφείλουν να συμπληρώσουν την αίτηση!
Η ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε πρέπει να είναι αυτή, στην οποία επιθυμείτε να σας σταλεί το link σύνδεσης για την παρακολούθηση της διημερίδας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλους τους εισηγητές που δέχτηκαν να συμμετέχουν, αφιλοκερδώς, στο πρόγραμμα της διημερίδας και να συμβάλλουν στο γενικότερο σκοπό της ΣΕΒΕ, που είναι η διάδοση της συστημικής σκέψης μέσα από τη γενικότερη ανταλλαγή απόψεων και αντιλήψεων στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στην οργανωτική επιτροπή στο: organotikiseve@gmail.com
Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν τα μέλη της ΣΕΒΕ: Δημήτρης Θεοδωρίδης, Σταύρος Καρπουχτσής, Κρυσταλλία Λεοντιάδου, Παναγιώτα Παπαστερίου, Ηλίας Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Τάντος.

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...