Αγγελική Κιβωτού

Κοινοποίηση

Η Αγγελική Κιβωτού είναι θεατροπαιδαγωγός και είναι η καινούργια συνεργάτιδα των ΣΥΝΗΧΗΣΕΩΝ!

Το βιογραφικός είναι εξαιρετικά πλούσιο και με πολλή χαρά ανακοινώνουμε την πρώτη δράση που θα κάνει στο κέντρο μας! https://www.facebook.com/events/462249874895985

Βιογραφικό Σημείωμα

Ξεκίνησα την πορεία μου στο χώρο της βιωματικής εκπαίδευση και του θεάτρου, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, με έναν πολύ σπουδαίο δάσκαλο, τον Λάκη Κουρετζή. Κοντά του έμαθα πως μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν, εξελίσσουν, καλλιεργούν την σχέση με τον εαυτό τους και με τον κόσμο γύρω τους. Επίσης με έμαθε πώς να εμψυχώνω ομάδες και να τις οδηγώ στην θεατρική πράξη μέσα από το παιχνίδι.

Η διαδικασία ήταν βιωματική και έτσι πέρασα τρία υπέροχα χρόνια με πολύ παιχνίδι και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς. Αυτοί οι αυτοσχεδιασμοί μου κόλλησαν και το μικρόβιο του θεάτρου.

Όταν τελείωσα την σχολή, δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα σταματούσα να παίζω και έτσι βρέθηκα από την μία να δουλεύω με ομάδες παιδιών και από την άλλη να σπουδάζω υποκριτική.

Η συνάντηση μου με τον διεθνούς φήμης δάσκαλο θεάτρου Philippe Gaulier, όταν ήρθε στην Ελλάδα για να διδάξει θεατρικό κλόουν, με έβαλε σε νέες συναρπαστικές περιπέτειες! Τον ακολούθησα στο Λονδίνο, για να μάθω κοντά του, την διαδικασία που μετουσιώνει την διάθεση που έχουμε όλοι μας για παιχνίδι, σε θεατρικό ρόλο, θεατρικό έργο, θεατρική πράξη και τελικά πως ανοίγει την πόρτα που μας οδηγεί στην σκηνή του θεάτρου.

Επιστρέφοντας, άρχισα να διδάσκω σε εκπαιδευτικούς και να δουλεύω επαγγελματικά στο θέατρο.

Στην συνέχεια ανέλαβα την διεύθυνση χώρων πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης.

Η αγάπη που είχα στους μύθους, τις ιστορίες και το παιχνίδι, ήταν που με οδήγησε στην συγγραφή θεατρικών έργων για παιδιά με κέντρο το θεατρικό παιχνίδι

Το επιστέγασμα αυτής της  πορείας που ξεκίνησε το 1994  είναι η  δημιουργία του κέντρου πολιτισμού και επιμόρφωσης  Ζαχαρένια Ανέμη το 2009.

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων στο πεδίο της Συμβουλευτικής, ήρθε για να ανταποκριθεί στην ανάγκη μου να ενισχύσω τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στην επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων που τους απασχολούν,  με ορθό και επιστημονικό τρόπο.

Η εκπαίδευση στην συμβουλευτική γονέων μου προέκυψε μέσα στα προγράμματα.

Όμως η ανάγκη να κατανοήσω βαθύτερα την λειτουργία των συστημάτων,  

στην αρχή με οδήγησε στο ΑΚΜΑ όπου εξοικειώθηκα με την Συστημική προσέγγιση,

στην συνέχεια στο Processwork Hub για την επιμόρφωση στη Διεργασία Ομάδας

και τέλος στις Συνηχήσεις, στην εκπαίδευση της Καταξιωτικής προσέγγισης.

Ονειρεύομαι μια κοινωνία που «χωράει», νοιάζεται και φροντίζει όλα της τα μέλη.

Κιβωτού Αγγελική

Θεατροπαιδαγωγός-ηθοποιός

Συγγραφέας θεατρικών έργων για παιδι

Εργασιακή εμπειρία από το 1994 έως σήμερα

Πριν ακόμα τελειώσω την σχολή μου, ξεκίνησα να κάνω πάρτι και να εμψυχώνω ομάδες θεατρικού παιχνιδιού σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και γραφεία εκδηλώσεων:

Μπουρμπουλήθρες, Δελφινάκια, Θέατρο Σκιών Αθανάσιου,

1ο δημοτικό Ρέντη, 2ο δημοτικό Ζωγράφου, 3ο δημοτικό Αγ. Αναργύρων κ.τ.λ.

Παράλληλα, άρχισα να παίζω σε θεατρικές παραστάσεις της «ομάδας Τέσσερα» με την Κυριακή Σπανού και σύντομα έγινα μέλος της θεατρικής ομάδας «Μπουφώνοι» της Βίλης Σωτηροπούλου με την οποία συνεργάστηκα μέχρι που έφυγα στο Λονδίνο.

Γυρνώντας άρχισα να διδάσκω Παιχνίδι, Θεατρικό παιχνίδι και Κουκλοθέατρο στα δημόσια Ιεκ Νίκαιας και Περιστερίου στο τμήμα της προσχολικής αγωγής.

Ο ρόλος μου ως «Κακιά Χιονάτη» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη με προσεδάφισε στον πουπουλένιο χώρο του παιδικού θεάτρου.

Το 2004 έστησα από την αρχή και ανέλαβα την διεύθυνση του Πολυχώρου Πολιτισμού και Θεραπείας «Χρωματιστές Μέρες» που είχε παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μέσα σε αυτή την πορεία ταυτόχρονα ήμουνα στις κινηματογραφικές ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου και έπαιζα σε σήριαλ στην τηλεόραση.

Το 2009  δημιούργησα το Κέντρο Πολιτισμού και Επιμόρφωσης «Ζαχαρένια Ανέμη».

Το χειμώνα, οι δραστηριότητες του κέντρου είναι Θεατρικές παραστάσειςΠρογράμματα δημιουργικής απασχόλησης και Προγράμματα συναισθηματικής αγωγής, βιωματικού χαρακτήρα με άξονα το θεατρικό παιχνίδι, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικής παιδείας και α.μ.ε.α. στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών τους.

Το καλοκαίρι, Ολοήμερη δημιουργική απασχόληση, βιωματικού χαρακτήρα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών για παιδιά γενικής παιδείας 5-12 ετών και για παιδιά με αναπηρίες 5-14 ετών, σε συνεργασία με δήμους του νομού Αττικής (Καισαριανή, Άλιμο, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ίλιον, Κερατσίνι-Δραπετσώνα).

Στην περίοδο των γιορτών Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, στήσιμο Θεματικών πάρκων και δημιουργία μεγάλων Επιδαπέδιων παιχνιδιών για δήμους σε όλη την Αττική (το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αι Βασίλη,  ο Καρνάβαλος κα το αποκριάτικο Γαϊτανάκι κ.τ.λ).

Κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς, οργανώνω, σχεδιάζω και υλοποιώ τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών και των εμψυχωτών που συνεργάζονται στις δραστηριότητες του κέντρου.

Μέσα στην διαδρομή μου, η συγγραφή και η σκηνοθεσία των θεατρικών έργων για παιδιά

μου έδωσε χώρο να εκφραστώ και να δημιουργήσω τους φανταστικούς κόσμους που κρύβω μέσα μου…

Τα έργα μου:

  • Θεατρικές παραστάσεις για την ομαδικότητα, το μοίρασμα και την φιλία

και την κατανάλωση του «παιχνιδιού»:

  • Πίκα-Πίκα Μπλουμ, Η Λαλά και η Γρου-γρου στην χώρα των παιχνιδιών,

Η Νεραιδογιαγιά, Η μαγική καρέκλα, Μπουτζάμπια, το μαγικό φίλτρο

Οι περιπέτειες του ξωτικού στο παραμυθοσύννεφο

  • Για την διαφορετικότητα και τις προκαταλήψεις
  • Οι περιπέτειες του λύκου
  • Για την διατροφή
  • Η μάγισσα Χάψα στο κάστρο του Μελιού
  • Για το περιβάλλον
  • Ο Πουφ νταν-νταν:
  • Το πάρτυ της γουρουνίτσας
  • Για τα Χριστούγεννα
  • Ο σάκος με τα δώρα του Αι Βασίλη
  • Ο σκανταλιάρης καλικάντζαρος
  • Ο χιονάνθρωπος και το δώρο των Χριστουγέννων
  • Για τις αποκριές
  • Το μαγεμένο καρναβάλι
  • Η απαγωγή του Καρνάβαλου:
  • Οι μασκαράδες της Χαχανούπολης
  • Τα πριγιπογαγειρέματα της Ροδούλας
  • Για το Πάσχα
  • Ο Πιπ-Πιπ και η Πιπίτσα
  • Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα κόκκινα αβγουλάκια
  • Για ενήλικες
  • Τα μπερδέματα της κουμπάρας

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...