Μυρτώ Νοχού

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Ονομάζομαι Μυρτώ Νοχού και είμαι ψυχολόγος. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο αντικείμενο της Ψυχολογίας το 2011 στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, οι οποίες αποτέλεσαν κομβικό κεφάλαιο στη ζωή μου, καθώς μου έδωσαν τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με μια πλούσια επιστήμη και τελικά να ανακαλύψω τον εαυτό μου μέσα σε αυτή. Στην συνέχεια, το 2016, συνέχισα τις σπουδές μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με αντικείμενο την Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής υγείας στο ΕΚΠΑ, το οποίο ενίσχυσε την δυνατότητα μου να αντιλαμβάνομαι τον άνθρωπο ολιστικά καθώς και να κατανοήσω την άρρηκτη σύνδεση του σώματος, του μυαλού και των συναισθημάτων.

Το ενδιαφέρον μου για τα ζητήματα σωματικής και ψυχικής υγείας με οδήγησε στο να εργάζομαι ως ψυχολόγος στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ από το 2018, υποστηρίζοντας τους ογκολογικούς ασθενείς και τους οικείους τους.

Έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, για αρκετά χρόνια, σε ποικίλους φορείς και πιο συγκεκριμένα στην Κινητή Μονάδα ενημέρωσης, πρόληψης και εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C της ΜΚΟ PRAKSIS, στην Μονάδα Εφήβων/Νέων «Ατραπός» του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί).

Έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια που σχετίζονται με εργαλεία ψυχοθεραπείας, με την θεραπεία μέσω τέχνης, με την ομαδική ψυχοθεραπεία, με τις εξαρτήσεις και με την ειδική αγωγή.

Στο παρόν εκπαιδεύομαι στο τετραετές πρόγραμμα Συστημικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στις Συνηχήσεις.

Βιογραφικό-Σημείωμα-Μυρτώ-Νοχού

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...