ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ (PTSD)

Η Γιόγκα TCTSY (Trauma Center Trauma Sensitive Yoga) είναι μία θεραπευτική προσέγγιση της γιόγκα που αναπτύχθηκε με τον ειδικό σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος.

Αποτελεί μια ερευνητικά τεκμηριωμένη κλινική παρέμβαση για άτομα που πάσχουν από σύνθετο

ψυχικό τραύμα ή από ανθεκτική στη θεραπεία χρόνια διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD).

Υποστηρίζεται με περισσότερες από 10 πρωτότυπες έγκριτες μελέτες, αξιολογήσεις ομοτίμων και πολλές ακόμα ανεξάρτητες αναλύσεις.

Η μεθοδολογία του TCTSY βασίζεται στις βασικές αρχές της θεωρίας του ψυχικού τραύματος, της θεωρίας του δεσμού, της νευροεπιστήμης, καθώς και της φιλοσοφίας και πρακτικής της γιόγκα.

Το ΤCTSY αν και χρησιμοποιεί σωματικές ασκήσεις και κινήσεις, η εστίαση είναι επικεντρωμένη στην εσωτερική εμπειρία του ασκούμενου – δίνοντας έμφαση στην εσωτερική αίσθηση που προκύπτει από την άσκηση, αντί να επικεντρώνεται στην ευθυγράμμιση και στο εξωτερικό αποτέλεσμα αυτής.

Αυτή η μετατόπιση του επίκεντρου – από το εξωτερικό προς το εσωτερικό βίωμα του ασκούμενου – είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του TCTSY, ως συμπληρωματικής θεραπείας του σύνθετου ψυχικού τραύματος. Με την προσέγγιση αυτή, η δύναμη και ο έλεγχος βρίσκεται μέσα στο άτομο, και όχι στον συντονιστή (Facilitator) TCTSY-F.

Επίσης, εστιάζοντας στην εσωτερική αίσθηση του σώματος οι ασκούμενοι έχουν την επιλογή του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούν τις ασκήσεις.

Το TCTSY προσφέρει ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να αποκαταστήσουν τη σύνδεση ανάμεσα στον νου και στο σώμα, καλλιεργώντας το αίσθημα της αυτενέργειας που συχνά έχει προσβληθεί από την τραυματική εμπειρία.

Τα προγράμματα Yoga υλοποιεί στις ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ η συνεργάτιδά μας Νικολέττα Ροδιτάκη, πιστοποιημένη συντονίστρια TCTSY-F από το Trauma Center Trauma Sensitive Yoga.
Παρέχονται ατομικές και ομαδικές συνεδρίες:

Trauma Sensitive Yoga 

και 

Μαθήματα Yoga για Ενδυνάμωση και Ευεξία 


τηλ. επικοινωνίας: 693 6625 695 – εmail: nikolettaroditaki@gmail.com
Δείτε σχετικά άρθρα και βίντεο εδώ :
 https://synixiseis.gr/category/%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B1/ 

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...