Μαριλένα Καραματσούκη

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα με Άριστα, και στη συνέχεια απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία (Master of Arts in Clinical Psychology), από το University of Indianapolis. Επιπλέον, έχω ειδικευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία, καθώς και στη διάγνωση μέσω τεστ προσωπικότητας. Επίσης, έχω διδακτορικό στη Συστημική Πρακτική  (Professional Doctorate in Systemic Practice) από το University of Bedfordshire.

Από το 2006, εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος και συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια, διεξάγοντας θεραπευτικές συνεδρίες με ενήλικες, παιδιά και εφήβους, ζευγάρια, οικογένειες, αλλά και θεραπευτικές ομάδες. Έχω δουλέψει με ασθενείς με καρκίνο και μέλη των οικογενειών τους, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο παράρτημα της Νέας Ιωνίας. Παράλληλα, για 12 χρόνια ήμουν επιστημονική υπεύθυνη στο ιδιωτικό κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά «Παιδί, Λόγος & Έργο», στην Ελευσίνα, όπου διεξήγα συνεδρίες ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και συμβουλευτικής γονέων. Διοργανώνω, επίσης, ομιλίες και σεμινάρια σε σχολεία, τόσο για γονείς, όσο και για εκπαιδευτικούς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας προσπαθώ συνεχώς να εξελίσσομαι, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, λαμβάνοντας μέρος σε συνέδρια και ημερίδες, διαβάζοντας άρθρα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και παρακολουθώντας σεμινάρια, κάποια από τα οποία διδάσκονται on-line από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίως. Επιπλέον, έχω δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και τη θεραπευτική σχέση, που ήταν και το θέμα του διδακτορικού μου.

Συνεργάζομαι με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, που πλαισιώνουν το έργο της ψυχοθεραπείας, όπως ψυχίατρο. Ειδικότερα, για υπηρεσίες που αφορούν σε παιδιά, υπάρχει συνεργασία με ειδική παιδαγωγό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπευτή, καθώς και παιδοψυχίατρο. Από το 2023 συνεργάζομαι με το κέντρο «Συνηχήσεις» συμμετέχοντας στο τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος και είμαι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 2003 και της European Family Therapy Association από το 2007.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...