Λίνα Λυκομήτρου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Γεννήθηκα και έζησα τα περισσότερα από τα παιδικά μου χρόνια στην Αθήνα και σπούδασα Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree). Ολοκληρώνοντας τις πρώτες μου σπουδές, συνέχισα να εκπαιδεύομαι στην Συστημική Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής» και στην συνέχεια στο Διαλογικό Κέντρο Βιωματικής-Καταξιωτικής Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Συνηχήσεις». Επίσης, έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολική Ψυχολογία και έχω εκπαιδευτεί στην Τραυματοθεραπεία EMDR.
Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μου μέχρι σήμερα, μελετώ θέματα που αφορούν τα παιδιά, τους έφηβους και τις οικογένειες τους. Έπειτα από πολυετή εθελοντική εργασία σε φορείς όπως, Μαζί για το Παιδί, Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών, Ογκολογικό Τμήμα Παίδων “Αγία Σοφία”, αποφάσισα να δημιουργήσω μια δράση με σκοπό την Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης την οποία και ονόμασα «Άγγιγμα και Όρια». Μέσα από εκεί, έρχομαι σε καθημερινή επαφή με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όπου και πραγματοποιώ επιμορφωτικές συναντήσεις με γονείς όπως και βιωματικά σεμινάρια με εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά.
Από το 2015 εργάζομαι συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες.
Το έτος 2021-2022 συνεργάστηκα με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παραδίδοντας webinars σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με θέμα την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση ως μέσο Πρόληψης για την Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση/Παρενόχληση.
137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...