Εύα Σπίνου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981. Είμαι ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο πάνω στις Θεραπευτικές Ομάδες για Σεξουαλικές Μειονότητες (Therapeutic groups on Sexual Minorities). Επίσης, ολοκλήρωσα την Εκπαίδευση στην Θεραπεία Μετατραυματικού Στρες (Bodynamic PTSD Training), όπως και την βασική εκπαίδευση στην Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεία (Bodynamic Foundation Training). Έχω ξεκινήσει την ιδιωτική μου πρακτική από το 2009 και εξειδικεύομαι στην Συμβουλευτική σε θέματα Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας φύλου. Η θεραπευτική μου προσέγγιση βασίζεται στην Ολιστική θεώρηση του Ανθρώπου ως Σώμα-Νους-Πνεύμα, κατά την οποία η ύπαρξη δυναμικής ισορροπίας ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες επιτρέπει στο άτομο να ζει δημιουργικά και ελεύθερα, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τις επιδιώξεις του. Από το 2016 συνίδρυσα και συντονίζω την ομάδα στήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά «Υπερήφανοι Γονείς» (https://www.facebook.com/proudparentsgreece). To 2019 έλαβα τον τιμητικό τίτλο GSRD-Aware Trainer (Gender, Sexuality and Relationship Diversity) από τον πιστοποιημένο φορέα επιμόρφωσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα στη Μ. Βρετανία  “Pink Therapy”.

Έχω συμμετάσχει στην συγγραφή του οδηγού «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Ελλάδα. Ένας Οδηγός για επαγγελματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη» https://colouryouth.gr/wp-content/uploads/2016/06/Omofovia-Transfovia-stin-Ellada-Odigos.pdf (2015) Colour Youth LGBTQ Κοινότητα Νέων Αθήνας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς». Επίσης, έχω συμμετάσχει στον συλλογικό τόμο «Ταυτότητα Φύλου και Σεξουαλικότητα» (2020) Ηδυέπεια, με το άρθρο «Υπερήφανοι Γονείς, η εμπειρία συντονισμού της ομάδας στήριξης γονέων με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά μέσα από τα δικά τους λόγια».

Παρέχω τις υπηρεσίες μου μέσα από ατομικές συνεδρίες, συμβουλευτική σχέσεων και ομάδες αυτογνωσίας. Επίσης, συντονίζω επιμορφώσεις επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου μέσω σεμιναρίων αλλά και εποπτείας.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...