Σπυριδούλα Ζώτου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Ονομάζομαι Σπυριδούλα Ζώτου γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και έχω ένα γιο. Είμαι ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια και ερευνήτρια.

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας (1992-1995) και στη συνέχεια πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bristol (1995-1999) στη Γνωστική Ψυχολογία στο πεδίο της έρευνας.

Εργάζομαι 25 χρόνια στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ως ερευνήτρια και θεραπεύτρια σε προγράμματα έφηβων χρηστών και των οικογενειών τους (ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ). Στη παρούσα φάση είμαι Υπεύθυνη Τμήματος Έρευνας του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης. Είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια προγράμματος εξ αποστάσεως για τη πρόληψη των εξαρτήσεων σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας και έχω συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

Επίσης έχω συνεργαστεί με την ISON PSYCHOMETRICA για τη δημιουργία νέας υπηρεσίας παροχής ψυχομετρικών δοκιμασιών (2008).

Διατηρώ γραφείο από το 2005 όπου ασκώ διαγνωστική και ψυχοθεραπευτική εργασία.

Ειδικεύτηκα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συστημική Διάγνωση στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων καθώς και στην Ατομική και Ομαδική Συστημική Αναπαράσταση στο εκπαιδευτικό κέντρο “Το Μήλο”. Έχω ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζευγαριών στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας. Επιπλέον έχω μεταπτυχιακή εκπαίδευση  στην Εθνική  Σχολή Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Boston College με θέμα «Διοίκηση και Κοινωνικός σχεδιασμός στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης» και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Τοξικοεξάρτηση, σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του San Diego, California.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων καθώς και graduate member του British Psychological Society και Experimental Psychological Society.

Έχω συμμετάσχει με ανακοινώσεις και προφορικές παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παράλληλα έχω κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά για την τοξικοεξάρτηση.

Στα κύρια ενδιαφέροντά μου είναι η συναισθηματική ενδυνάμωση των ζευγαριών, η ενίσχυση των νέων και μελλοντικών γονέων στο ρόλο τους καθώς και η ενασχόληση με τα αρχέτυπα και τη σύνδεσή τους με τη συστημική ψυχοθεραπεία.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...