Σάββας Κάλφας

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Ο Κάλφας Σάββας είναι ψυχολόγος με εξειδικευμένες γνώσεις στην κλινική και κοινοτική ψυχολογία. Την παρούσα στιγμή είναι ειδικευόμενος Συστημικής – Οικογενειακής ψυχοθεραπείας στο διαλογικό κέντρο βιωματικής – καταξιωτικής ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ του Κο Ηλία Γκότση. Παράλληλα εξασκεί το επάγγελμα του με έδρα το ιδιωτικό του γραφείο στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Είναι πτυχιούχος Βachelor & Master στην ψυχολογία και την κλινική & κοινοτική ψυχολογία από το University of East London.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει ψυχολόγος στην μη κυβερνητική οργάνωση Praksis, στην οποία με ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας, διερευνούσαν πιθανές μαθησιακές δυσκολίες και συμπτώματα ψυχικής υγείας σε παιδιά απο 3 έως 15 ετών σε καταυλισμούς Ρομά στην Θεσσαλονίκη.
Εκπαιδεύτηκε σε νευροδιαγνωστικά και ψυχομετρικά τεστ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα συμμετείχε ως ψυχολόγος στις υποστηρικτικές ομάδες της κλινικής με ασθενείς που είχαν σχιζοφρένεια και παρακολούθησε τα βιωματικά εργαστήρια ανάλυσης περιστατικών ψυχαναλυτικής προσέγγισης με υπεύθυνη την Κα Ιεροδιακόνου Μπένου και τον υπεύθυνο της ψυχιατρικής πτέρυγας Κο Ιωάννη Νηματούδη. Επίσης παρευρισκόταν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία με επανερχόμενος ή νέους ασθενείς.
Στην στρατιωτική του θητεία, διατέλεσε υπηρεσίες ψυχολόγου στην ομάδα ψυχοκοινωνικής μέριμνας (Ο.Ψ.Μ) της υγειονομικής μονάδας Ρόδου ΤΥΕΘ. Η κύρια ευθύνη του ήταν να εξετάζει τους νεοσύλλεκτους κάθε σειράς στα Δωδεκάνησα, διερευνώντας πιθανή ψυχοπαθολογία που ενδεχομένως δεν θα τους επέτρεπε να υπηρετήσουν την θητεία τους με όπλο ή και καθόλου. Παράλληλα ανά 60 μέρες, εξέταζε μεμονωμένα τους στρατιώτες σε μονάδες της Ρόδου, για την βεβαίωση ότι συνεχίζουν αρμονικά την θητεία τους διατηρώντας ακέραιη την ψυχική τους υγεία.
Στο γραφείο του διαχειρίζεται πλήθος περιστατικών, στα οποία ανεξάρτητα από την δομή της εκπαίδευσης που έχει λάβει προσπαθεί πάντα να προσαρμόζεται στις ανάγκες, όπως αυτές απορρέουν από την μοναδικότητα του κάθε ατόμου.
137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...