Νικολέττα Ροδιτάκη

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Νικολέττα Ροδιτάκη

Ονομάζομαι Νικολέττα Ροδιτάκη και είμαι πιστοποιημένη συντονίστρια/facilitator Trauma Sensitive Yoga (TCTSY-F), από το Trauma Center Trauma Sensitive Yoga (TCTSY) του Social Justice Resource Institute (JRI) των ΗΠΑ.

Η yoga TCTSY αποτελεί μια ερευνητικά τεκμηριωμένη κλινική παρέμβαση για άτομα με αναπτυξιακό και σύνθετο ψυχικό τραύμα  ή με ανθεκτική στη θεραπεία χρόνια διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) η οποία συμπληρώνει και υποστηρίζει την ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Έχω εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί από την Χριστίνα Καρυτινού-Ireland στο σύστημα της Ashtanga Vinyasa Yoga της πρώτης και δεύτερης σειράς (Primary & intermediate series). Διδάσκω Yoga με τρόπο εστιασμένο στις ανάγκες των συμμετεχόντων (Trauma Informed).

Με κινητοποιεί η προσφορά της yoga σε άτομα που είναι κοινωνικά αποκλεισμένα. Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής μου προσφοράς μαθημάτων yoga στο Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, αναγνώρισα την ανάγκη απόκτησης ιδιαιτέρων δεξιοτήτων ώστε να μπορώ να διδάξω με επάρκεια και ευαισθησία σε πληθυσμό κρατουμένων γυναικών με θέματα εξάρτησης και ψυχικού τραύματος. Αυτό με οδήγησε στην αναζήτηση περαιτέρω εκπαίδευσης. Ήλθα σε επαφή με το Prison Yoga Project και παρακολούθησα βασική εκπαίδευση στον Καναδά στον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται η yoga στις φυλακές. Μέσω αυτής της εκπαίδευσης αντιλήφθηκα τον σημαντικό ρόλο τον οποίο κατέχει το σώμα ως φορέας ψυχικού τραύματος και ίασης σε μια θεραπευτική διαδικασία.

H εκπαίδευσή μου συνεχίζεται με το Prison Yoga Project ως δασκάλα yoga με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτού του είδους η προσέγγιση διδάσκεται σε σωφρονιστικά ιδρύματα, σε κέντρα απεξάρτησης, σε δομές ψυχικής υγείας και σε προγράμματα υποστήριξης της νεολαίας και της κοινότητας.

Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στις βασικές αρχές της θεραπευτικής yoga, ως συμπληρωματικό μέσο θεραπείας στην ιατρική, όπως διδάσκεται από το Ελληνικό Κέντρο Θεραπευτικής Yoga.

Μέσω της  προσωπικής μου άσκησης  και αναζήτησης,  έχω αντιληφθεί τη δυναμική σύσταση την οποία διαθέτει η πρακτική της yoga όταν ασκείται με σεβασμό στην ατομική εμπειρία και διαφορετικότητα. Η άσκηση της yoga τότε, προάγει την σωματική-ψυχική ανθεκτικότητα και φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στον εαυτό του και τις ανάγκες του.

Παράλληλα με την ιδιωτική μου εργασία με ομαδικές και ατομικές συνεδρίες, συνεργάζομαι ως σταθερός εξωτερικός συνεργάτης, παρέχοντας συνεδρίες Trauma Sensitive Yoga στο Διαλογικό Κέντρο Βιωματικής-Καταξιωτικής Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ».

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...