Χριστίνα Καρατζογιάννη

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bio

Ονομάζομαι Χριστίνα Καρατζογιάννη. Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2007 καθώς και του Παντείου Πανεπιστημίου όπου ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογία.

 Με στόχο την συνεχή επιμόρφωσή μου, έχω συμμετάσχει ενεργά σε μια σειρά από εκπαιδεύσεις και σεμινάρια. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Διαλεκτική Συστημική Προσέγγιση στη Ψυχοθεραπεία (ΑΚΜΑ, διετές)
  • Ειδίκευση στη Συστημική Διάγνωση (ΛΟΓΩ ΨΥΧΗΣ, μονοετές)
  • Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, διετές)
  • Ψυχαναλυτική προσέγγιση των οριακών περιπτώσεων (Ινστιτούτο Γαληνός, μονοετές)

 Σήμερα, στα πλαίσια μιας δια βίου εξέλιξης, μετεκπαιδεύομαι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ.

Η επαγγελματική μου εμπειρία αφορά σε υπηρεσίες παροχής και συντονισμού δράσεων ψυχολογικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έχω εργαστεί για περισσότερο από έντεκα χρόνια σε μια σειρά από προγράμματα που αφορούσαν δομές φιλοξενίας ενήλικων και ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων (Κόσοβο, Ελλάδα), σε καμπ (Κόρινθος, Ριτσώνα), σε κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης (Μόρια Λέσβου), σε προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης (Κόρινθος), τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (UN), τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM) και τη ΜΚΟ PRAKSIS.

 Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε σε Ψυχιατρικό Οικοτροφείο (Αθήνα), Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων (Αθήνα) και Μονάδα χρόνιων νοσημάτων Νοσοκομείου (Ρέθυμνο).

Η βιωματική εμπειρία σύνδεσης και πολυετής αλληλεπίδραση με άτομα/ομάδες που υπέστησαν αλλά επέζησαν (από) πόλεμο, βασανιστήρια, απώλειες, αποκλεισμό, κακοποίηση και κάθε μορφής καταπίεση, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της επαγγελματικής μου ταυτότητας και προσωπικής ανάπτυξης.

Οποιαδήποτε μορφή τραυματικής εμπειρίας όπου ερχόμαστε σε επαφή, ανεξαρτήτως εκτάσεως (συναισθηματικές και αγχώδεις διαταραχές, ψυχοσωματικά συμπτώματα, φοβίες, μετατραυματικό στρες, πένθος, ενδοοικογενειακή βία κ.α)  μπορεί να είναι επώδυνη, ωστόσο αν της δοθεί ο χώρος και ο χρόνος θα μπορεί να απελευθερώσει εκείνα τα αποθέματα δυνάμεων που προηγουμένως είχαν αποσιωπηθεί και να μετασχηματίσει την αντιξοότητα σε σοφία.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...