Αμαλία Ντάνου

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bio

Ονομάζομαι Αμαλία Ντάνου και είμαι Ψυχολόγος και Εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο κέντρο Βιωματικής και Καταξιωτικής Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας – ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2014 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου είχα τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με διαφορετικούς κλάδους της επιστήμης μας, να θέσω βάσεις και προσανατολιστώ στο που θέλω να κατευθυνθώ μετά τις σπουδές μου. Το 2018 συμμετείχα στο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus+ για σπουδές και φοίτησα στο Tεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης (TUD Dresden), όπου παρακολούθησα και εξετάστηκα επιτυχώς και σε μαθήματα ψυχολογίας στα γερμανικά. Αποφοίτησα το 2019, όποτε έλαβα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

     Κατά τη διάρκεια της Πανεπιστημιακής Πρακτικής μου άσκησης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Συκεών, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε εβδομαδιαίες συναντήσεις παρουσιάσεις περιστατικών, στη θεραπευτική ομάδα οικογενειακής θεραπείας και σε εκπαίδευση χορήγησης ψυχομετρικών εργαλείων. Το 2019 ξεκίνησα την πρώτη φάση εκπαίδευσης μου στη ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έμεινα μέχρι το 2021 και έθεσα γερές βάσεις για τη συστημική μου σκέψη, συμμετείχα σε θεραπευτική ομάδα οικογένειας και ζευγαριών και έλαβα στα πλάισια της πρακτικής και η ίδια το ρόλο της θεραπεύτριας. Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα των εξαρτήσεων συμμετείχα σε διήμερο του Εισαγωγικού Κύκλου Εκπαίδευσης στο Πεδίο των Εξαρτήσεων του Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Ραψάνη. Έπειτα, το 2021 έκανα εθελοντισμό στη γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ  1145. Μέσα από αυτά, έμαθα για τη λειτουργία τόσο των ομάδων αυτοβοήθειας και των κοινοτήτων όσο και τις διάφορες θεωρίες στην προσέγγιση του θέματος της εξάρτησης και  απεξάρτησης. Και κυρίως έλαβα σημαντική εμπειρία στη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τηλεφωνικά και στην υποστήριξη ατόμων σε κρίση.

    Στο τώρα, συνεχίζω την εκπαίδευση μου στη συστημική στο κέντρο ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ,  όπου πέρα από τον θεωρητικό προσανατολισμό, συμμετέχω σε πρακτική άσκηση  παρέχοντας ατομικές συνεδρίες ως θεραπεύτρια έχω λάβει εμπειρία στη λήψη ιστορικού και έχω συνεχή συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια στα πλαίσια του προγράμματος.  Είμαι μέλος της ομάδας συντονισμού του της ιστοσελίδας των ΣΥΝΗΧΗΣΕΩΝ μεταφράζοντας άρθρα στον τομέα της ψυχολογίας. Ταυτόχρονα, κάνω την προσωπική μου θεραπεία ως μέλος θεραπευτικής ομάδας. 

emilyntanou@gmail.com

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...