Ευγενία Δουβαρά

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Bio

Ονομάζομαι Ευγενία Δουβαρά και είμαι ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Ζω κι εργάζομαι στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή μου από το τμήμα Ψυχολογίας της Παντείου, συνέχισα τις σπουδές μου στο Λονδίνο, όπου και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου Child and Adolescent Mental Health (Institute of Psychiatry, Kings College). Ακολούθως, ειδικεύτηκα στην συστημική θεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη». Στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα ασχολήθηκα με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή θεραπευτικών προγραμμάτων για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και με την συμβουλευτική γονέων, ενώ σταδιακά εμπλούτισα την κλινική μου προσέγγιση με παιγνιοθεραπευτικές τεχνικές. Σημαντικοί σταθμοί στην επαγγελματική μου πορεία στάθηκαν η  συνεργασία μου με τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και η συμμετοχή μου ως εκπαιδεύτρια στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το 2013 δημιούργησα τον δικό μου χώρο, όπου αναλαμβάνω ατομικές θεραπείες, θεραπείες ζεύγους και ομάδες ενηλίκων. Επιπλέον, διατηρώ εξωτερικές συνεργασίες με παιδικούς σταθμούς, έχω λάβει μέρος σε δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας, καθώς και σε σειρά ομιλιών για το ευρύ κοινό υπό την αιγίδα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Εκτός της μουσικής μου παιδείας (μαθήματα πιάνου και σύγχρονου τραγουδιού), έχω παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου, γραφής, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου, φωτογραφίας και συγγραφής παραμυθιού, ενώ το 2019 εκδόθηκε το πρώτο μου παραμύθι. Η ψυχοθεραπεία και η τέχνη αποτελούν για μένα σημαντικά οχήματα για μια ισορροπημένη και πλούσια συναισθηματικά ζωή. Όσο μεγαλώνω,  επιδιώκω περισσότερο την επαφή με την φύση και αναζητώ νέους τρόπους έκφρασης και σύνδεσης με τους ανθρώπους.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...