Μαρίνα Κυβελέα

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bio

Ονομάζομαι Μαρίνα Κυβελέα, είμαι Ψυχολόγος (MSc) και εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο κέντρο Συνηχήσεις.

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας Παν. Κρήτης και στη συνέχεια, αναζητώντας μια διεπιστημονική προσέγγιση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τον ανθρώπινο νου και τις συνεκδηλώσεις του, ολοκλήρωσα το διετές Διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών «Εγκέφαλος & Νους» στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (3558/06-08-2019) από το 2019.

Για εμένα η διεπαφή μεταξύ Βιολογίας, Ψυχολογίας και των μεταξύ, αποτελεί ένα σημαντικό και πολλά υποσχόμενο μονοπάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον οργανισμό μας και δε τη σκέψη μας ως ολότητα που είναι μονίμως σε «κίνηση», επαναπροσδιορίσιμη και ανοιχτή στις εμπειρίες μας και την αντίληψή αυτών.

Παρακολουθώ πλήθος εκπαιδεύσεων που άπτονται σε θέματα Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και Νευροεπιστημών καθώς θεωρώ ότι η επιμόρφωση και η συνεχής ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις της γνώσης, αποτελεί σημαντικό μονοπάτι τόσο για την δική μας εξέλιξη όσο και για την επί τω έργω συγκατασκευή ενός πλαισίου ασφαλείας που χωράει κάθε πληροφορία στον χώρο.

Επί του παρόντος εργάζομαι με πληθυσμούς προσφύγων, βλέπω ατομικά περιστατικά ενώ παράλληλα βρίσκομαι  σε ατομική θεραπεία η ίδια και σε εποπτεία σε ό,τι αφορά την εργασία μου. 

Μια λέξη που μου βγάζει νόημα όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους είναι το «ψηφιδωτό». 

«Αυτό που βλέπεις δεν κατάγεται από την όραση» (Καρούζος.,Ν)

marinakyvelea@outlook.com

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...