Αμαλία Ατσαλάκη

Κοινοποίηση

Σπούδασα Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris VII- Denis Diderot, όπου ολοκλήρωσα τη Διδακτορική Διατριβή μου στην Ψυχοπαθολογία και την εκπαίδευσή μου στην Ψυχοθεραπεία μέσω Τέχνης.
Συμμετείχα στην επιστημονική ομάδα που διοργάνωσε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας την έκθεση «Στην Άλλη Όχθη» υπό την επιστημονική διεύθυνση της Καθηγήτριας Ψυχολογίας και συγγραφέως Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Δίδαξα ως εξωτερική συνεργάτιδα το αντικείμενο αυτό στο DU (μεταπτυχιακός κύκλος ψυχοθεραπευτικής κατεύθυνσης) «Τέχνη και Θεραπευτικές Παρεμβάσεις» του Τμήματος Κλινικών Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Paris VII και στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε».
Έχω διατελέσει εξωτερική συνεργάτιδα του Διαβητολογικού Τμήματος του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Το ερευνητικό μου έργο (δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους,) και η εργασία μου ως ψυχοθεραπεύτριας ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης εστιάζονται στις θεματικές της αξιοποίησης της τέχνης στην πρόληψη και τη θεραπεία, της παιδικής προστασίας και της πρώιμης παρέμβασης σε ανήλικους που έχουν εκτεθεί σε ψυχικό τραύμα, της χρήσης ουσιών στην εφηβεία και της κλινικής των εξαρτήσεων, του εγκλεισμού και της έννοιας της «επικινδυνότητας», καθώς και των επιπτώσεων της χρόνιας νόσου στην ψυχική υγεία.

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...