συναντήσεις και δεσμοί σε στιγμές κρίσεων

  • από


Ακούστε το απόσπασμα από τον Μικρό Πρίγκιπα και αφεθείτε να στα ακόλουθα ερωτήματα:

πως συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους τριγύρω μας σε μια περίοδο φόβου, απειλής απομόνωσης και εγκλεισμού;τι χρειάζεται να εξημερώσουμε από τον εαυτό μας; ποιο είναι το τριαντάφυλλο που πρέπει να φροντίσουμε και να αγαπήσουμε;ποια αποθέματα και όνειρα μας οδηγούν για συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας και με τους άλλους ανθρώπους ; Οι πηγές υπάρχουν μέσα μας, εκεί είναι όλα όσα χρειαζόμαστε, ίχνη από χάδια, από αγκαλιές από γλυκά λόγια που μας πρόσφεραn ή προσφέραμε μέχρι σήμερα. Μέσα όμως κατοικούν και οι θυμοί μας, οι σκιές των ανεπεξέργαστων φόβων, οι απογοητεύσεις και οι ματαιώσεις μας, τα λόγια που μας πλήγωσαν αλλά και οι μορφές των ανθρώπων που μας υποτίμησαν. Αυτό λοιπόν που μπορεί να είναι πάρα πολύ σπουδαίο να αναγνωρίσουμε είναι πώς μέσα σε αυτές τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες ανακινούνται όλες αυτές οι εμπειρίες. Συχνά πολλές φορές προσκαλούμε τους ανθρώπους να φροντίσουν μια σχέση τους αλλά ίσως πρέπει πρώτα να προσκαλέσουμε όλους και όλες μας να φροντίσουμε τους εαυτούς μας.

Η ανατροπή που έχει γίνονται στη ζωή μας σε περιόδους κρίσεων είναι πολύ επικίνδυνη, μπορεί να μας αποσταθεροποιήσει, μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη κλειστότητα παρά την ταυτόχρονη ανάγκη να σχετιστούμε και να αναζητήσουμε υποστήριξη.
έτσι η έλλειψη προσωπικού χώρου και η έλλειψη προσωπικού χρόνου, σε συνθήκες σαν αυτές που ζούμε, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τους δεσμούς και τις συνδέσεις.
Η αναγκαστική συμβίωση αυτή την περίοδο με ανθρώπους που δεν θα θέλαμε ή που θα δυσκολευόμαστε να είμαστε μαζί τους όλη τη μέρα ενεργοποιεί επίσης μηχανισμούς άμυνας που μας προσκαλούν σε μία ακόμα μεγαλύτερη κλειστότητα.
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να δείτε για λίγο προσεκτικά τα σχήματα, που έχουμε προσθέσει στο κείμενο, ξεκινώντας από τη μαργαρίτα καθώς ο δεσμός είναι μία έννοια με πάρα πολλές διαστάσεις θετικές και αρνητικές.
Ορισμένες από αυτές τις κατανοούμε, μας είναι οικείες και είμαστε σε επαφή μαζί τους αλλά με άλλες όχι.
Δείτε ακόμα το σχέδιο που μιλάει για τις δυσκολίες να συνδεθούμε με τους άλλους.
Υπάρχουν πράγματα που σας αφορούν;
Μπορείτε να φροντίσετε να μαλακώσουν οι δυσκολίες σας;
Μπορείτε να μιλήσετε κάπου για τις ανάγκες πού βρίσκονται πίσω από τις δυσκολίες;
Επίσης δείτε και το σχήμα με τις ικανότητες για τη σύνδεση και τη σχέση.
Σας προσκαλούμε να αναγνωρίσετε δικές σας ικανότητες και δεξιότητες και να τις ενισχύσετε.
Σας προσκαλούμε , τέλος να ακούσετε το Στέλιο Πελασγό να διαβάζει ένα υπέροχο απόσπασμα από το Μικρό Πρίγκιπα και να αφεθείτε στη μαγεία της αφήγησης.
Τι ανακινεί αυτή η αφήγηση μέσα σας;
Σας φέρνει σε επαφή με τα στοιχεία του εαυτού που «επιθυμείτε να εξημερώσετε», ειδικά αυτή την περίοδο;
Αν θέλετε μοιραστείτε μαζί μας σκέψεις ιστορίες για το δεσμό.
Αν θέλετε μοιραστείτε με όλους μας τι σας δυσκολεύει και τι σας επιτρέπει να συνδεθείτε στην εποχή του κοροναϊούΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *