Βούλα Ξύκη

Εναλλακτική   φυσιοθεραπεύτρια

ΚΛΕΙΤΟΥ 19  –  ΤΚ 15771 ΙΛΙΣΙΑ  –  ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 2107791913  –  6977707746

Email : vouxian@gmail.com

  • Γεννήθηκα στην Αθήνα.
  • Εκπαιδεύτηκα  : στην κλασσική φυσικοθεραπεία,  στην φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση  ψυχοσωματικών συμπτωμάτων με φυσικές μεθόδους, από την Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική , δηλ.  στην ολιστική αντιμετώπιση του ατόμου εστιάζοντας στο αίτιο του συμπτώματος. 
  • Απόφοιτη Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Πειραϊκού Συνδέσμου.                                                                                       

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Εδώ και 30 χρόνια στις θεραπείες μου χρησιμοποιώ  αυτές τις φυσικές  μεθόδους που είναι : το shiatsu massage, ο βελονισμός στα trigger points, το bowtech , η cranio sacral, οι βεντούζες με gua sha και moxa, οι χαλαρωτικές ασκήσεις με την χρήση του διαλογισμού, οι διαφραγματικές αναπνοές και η σωστή στάση σώματος και εκφοράς του λόγου, καθώς και η έκφραση συναισθημάτων. 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 Απευθύνομαι  σε άτομα που επιλέγουν την ανακούφιση αλλά και το αίτιο του συμπτώματός τους. Αφού γίνει μια ομιλία με τον ασθενή, ακολουθεί διάγνωση που με οδηγεί ποια μέθοδο από τις ανωτέρω θα ακολουθήσω. Σε περιπτώσεις δε που υπάρχει συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό του τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά.

  ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  Απευθύνομαι  σε ομάδες που τους ενδιαφέρει η πρόληψη, σε μορφή  βιωματικών σεμιναρίων ( Η Δύναμη της Αναπνοής, Εσωτερικό χαμόγελο)

ΣΠΟΥΔΕΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

1980-1983  Εκπαίδευση στην κλασσική Φυσικοθεραπεία ,   2ετής πρακτική σε ιδιωτικό  φυσικοθεραπευτήριο και στο Γηροκομείο Αθηνών ( Λεωφ. Κηφισίας).

1985-1988  Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου  και παράλληλα σεμινάρια στον Θ.Ο ΚΥΤΤΑΡΟ με δασκάλους από το ACTOR STUDIO OF LONDON, και με έλληνες σκηνοθέτες.

1989  Πρώτη γνωριμία με την θεωρία του βελονισμού και το SHIATSU MASSAGE με την βελγίδα φυσικο/τρια MARIA SHARLET,  Fascia Shiatsu με δασκάλα  την Gabriella Poli  μαθήτρια της Pauline Sasaki. Εντατικό σεμινάριο στο BRISTOL SCHOOL OF SHIATSU & ORIENTAL MEDICINE.  Συνεχίζοντας στην Αθήνα για  5 συνεχόμενα έτη  μαθήματα βελονισμού δίπλα στον Prof.Dr. G. Angelinakis, Medical Doctor-Psychologist-Acupuncturist.

1992-1994  Σχολή Ρεφλεξολογίας στο κέντρο «SYNTHESIS»,  καθώς και σεμινάρια στάσης σώματος -κίνησης και λόγου από τον Ισπανό κινησιολόγο HERMAN DE LUKAS.

1993-1997  Συνεργάζομαι με την «AEROTERRA» και « ΗΛΙΟΧΟΟ» στο Πήλιο, παραδίδοντας μαθήματα Shiatsu και αναπνοών σε ομάδες. Διδάσκω στο θεατρικό τμήμα του Δήμου Αλίμου, σε νέους καλλιτέχνες την χρησιμότητα της αναπνοής και της  ενεργειακής ροής στο σώμα του ηθοποιού.

1998   Ιδρύω το κέντρο εναλλακτικών μεθόδων «ALTER ART»   παραδίδοντας σεμινάρια :Φυσικού Θεάτρου, Shiatsu massage, Σώματος Περίπλους ( αναπνοές, εσωτερικό χαμόγελο, κίνηση σώματος -λόγος, έκφραση συναισθημάτων) , και, εφαρμόζω  ατομικές συνεδρίες.

2000-2002  Παραδίδω μαθήματα Shiatsu για την οικογένεια, στο Κέντρο Σπουδών Παπάγου, και την ίδια χρονιά διδάσκω το Εσωτερικό Χαμόγελο στο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, και ολοκληρώνω  στην Αθήνα την 4ετή εκπαίδευση στην τεχνική της Bowtech, με διδάσκαλο τον  Antrew Zoppos από την Αυστραλιανή Ακαδημία της Bowen.

2000 -2010  Υπήρξα  Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Πολιτιστικής Εταιρίας Ευρωπαϊκών Εκδηλώσεων WORLD-CEF.

2000-2004  Ολοκληρώνω στην Αθήνα την 4ετή εκπαίδευση της  ΚΡΑΝΙΟΙΕΡΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ (craniosacral balancing), με διδασκάλους την Natascha Lotze και τον Aristidi  Hatzinasio  απο το Γερμανικο Ινστιτούτο ΚρανιοΙερής Θεραπείας.

2002  Σαν project manager του Κέντρου της ALTER-ART  και με την  πολύτιμη συνεργασία της εταιρίας WORLD-CEF διεκπεραιώνω  το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα « TRANS-MOVEMENTS» με την συμμετοχή καλλιτεχνών από Ιταλία, Αγγλία, Εσθονία με αποκορύφωμα την παράσταση στην Αθήνα της «ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ».

2003  Συνεργάζομαι με την θεατρική ομάδα ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ μέχρι σήμερα.

2004   Παραδίδω μαθήματα ορθοφωνίας και φυσική αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων, σε εκπαιδευτικούς ,στα πλαίσια  του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Αγωγή Υγείας» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

2009-2011  Συνεργάζομαι με το κέντρο SHANTOM -YOGA της Λήδας Σάνταλα.

2012  Συνεργάζομαι με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη και την ομάδα του ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ, κάνοντας σεμινάρια σώματος, έκφρασης λόγου και κίνησης με σκοπό τη διεκπεραίωση Ευρωπαϊκού Προγράμματος « ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ».

2014 – 2016  Συνεχίζω να διδάσκω την τεχνική του Shiatsu massage, και να δημιουργώ ομάδες  πρόληψης για την ενημέρωση και την αντιμετώπιση συμπτωμάτων πόνου καθώς και για το πώς μπορούν οι άνθρωποι να διαχειριστούν ένα ψυχοσωματικό τους σύμπτωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *