Ασπασία Γκουντούνα

  • από

Ονομάζομαι  Ασπασία Γκουντούνα και είμαι Κοινωνική Λειτουργός,  πτυχιούχος του  Τ.Ε.Ι. Αθηνών, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας.

Από το 2004 – 2008 εργάστηκα στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας «Βοήθεια στο Σπίτι» του  Δήμου Μυστρά, με την ειδικότητα της Κοινωνικής Λειτουργού.

Από το 2008 -2009, εργάστηκα στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας της «Αλληλεγγύης» της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσης με την ειδικότητα της Κοινωνικής Λειτουργού.

Από το 2009 είμαι Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ», ενώ από το 2012, ανέλαβα και ασκώ τα καθήκοντα της  Επιστημονικά Υπευθύνου. Από το 2009 έως σήμερα, έχω υλοποιήσει στα πλαίσια των επιστημονικών δράσεων του Κέντρου Πρόληψης, εκτός των άλλων και πολλών βιωματικών ομάδων γονέων. Από το 2016 συμμετέχω στη σειρά εκπαιδεύσεων που διοργάνωσε το ΚΕΕ ΟΚΑΝΑ πάνω στο μοντέλο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. Τις γνώσεις και τις τεχνικές που διδάχθηκα στην εκπαίδευση αυτή προσπαθώ να τις αξιοποιήσω στο πεδίο, με δράσεις που απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας συνεργάστηκα με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας Πρότυπης Βιωματικής Ομάδας Θετών Γονέων και συμμετείχα σε Ομάδα αναστοχασμού που επόπτευε την εφαρμογή ανάλογης παρέμβασης σε ομάδα ανάδοχων γονέων και συνεχίζει να εργάζεται για  τη δημιουργία σχετικού εκπαιδευτικού υλικού. Επίσης συμμετέχω στην ομάδα εργασίας και  συγγραφική ομάδα του ΚΕΕ ΟΚΑΝΑ για την δημιουργία εγχειριδίου για την εφαρμογή εκφραστικών μέσων και βιωματικών τεχνικών σε θεραπευτικές και εκπαιδευτικές διεργασίες. Έχω συμμετάσχει με Workshops στη Διημερίδα της ΣΕΒΕ (2018) και στην Ημερίδα της ΕΕΨΕ (2018) καθώς και στην Πανελλήνια Συνάντηση του Δικτύου Φορέων Πρόληψης (2019).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *