Ιωάννα Παπαδοπούλου

  • από

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ονομάζομαι  Ιωάννα Παπαδοπούλου-Σπανού και είμαι Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία  στο ΕΚΠΑ. Από το 1998 ως σήμερα εργάζομαι ως ιδιώτης Ψυχολόγος στη Σπάρτη. Παράλληλα, έχω εργαστεί επί σειρά ετών σε Προγράμματα Αγωγής Υγείας στο Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια της Λακωνίας. Επίσης έχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας. Έχω διατελέσει μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Σπάρτης και έχω συνεργαστεί ως πραγματογνώμονας με τα δικαστήρια Σπάρτης και Γυθείου. Είμαι καταχωρημένη στο μητρώο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ως Ειδικός Συμβουλευτικής και έχω συνεργαστεί με το ΚΕΣΥΠ σε προγράμματα Ειδικής Συμβουλευτικής στα Γυμνάσια Σκάλας και Νεαπόλεως. Από το 2005 ως σήμερα εργάζομαι ως Σύμβουλος – Ψυχολόγος στο ΣΔΕ Σπάρτης.

Από το 2013 είμαι Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ». Από το 2016 συμμετείχα στη σειρά εκπαιδεύσεων που διοργάνωσε το ΚΕΕ ΟΚΑΝΑ πάνω στο μοντέλο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. Τις γνώσεις και τις τεχνικές που διδάχθηκα στην εκπαίδευση αυτή προσπάθησα να τις αξιοποιήσω στο πεδίο, με δράσεις που απευθύνονταν τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκ/σης και σε γονείς. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το 2017 συνεργάστηκα με το Τμήμα Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας Πρότυπης Βιωματικής Ομάδας Θετών Γονέων, κατά τα έτη 2017-2019. Παράλληλα συμμετέχω σε Ομάδα Αναστοχασμού που επόπτευε την εφαρμογή ανάλογης παρέμβασης σε ομάδα ανάδοχων γονέων   και συνεχίζει να εργάζεται για  τη δημιουργία σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και την εκπαίδευση επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας που εργάζονται στο χώρο της Υιοθεσίας και της Αναδοχής.

Επίσης συμμετείχα στη συγγραφική ομάδα του εγχειριδίου που εξέδωσε ο ΟΚΑΝΑ με τίτλο «Το Συστημικό Συνθετικό Μοντέλο Καταξιωτικής Διερεύνησης: Θεωρία, Μεθοδολογία και Εφαρμογές». Έχω επίσης συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις και Workshops στο Απολογιστικό Συνέδριο των ΣΔΕ (2007), στη Διημερίδα της ΣΕΒΕ (2018),  στην Ημερίδα της ΕΕΨΕ (2018) καθώς και στην 12η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης (2019).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *