Δραματοθεραπεία

The Sesame Approach to Drama and Movement therapy

Στην καρδιά της δραματοθεραπείας είναι η χρήση της συμβολικής και μεταφορικής «γλώσσας» που εκφράζεται συνήθως μέσα από το μύθο, την τέχνη, την κίνηση και το ρυθμό. Η δραματοθεραπεία, κάτω από την ομπρέλα των ψυχοδυναμικών ψυχοθεραπειών μέσω τέχνης, βασίζεται σε αρχές και τεχνικές του θεάτρου και του αυτοσχεδιασμού για να ξεκλειδώσει και να φωτίσει νέες αλήθειες της ψυχής.

Στην πρακτική εφαρμογή της μέσα από το προσωπικό μου πρίσμα, κυρίαρχη θέση έχει ο μύθος και ο μη-λεκτικός αυτοσχεδιασμός που πηγάζει από την διαλογική ενασχόληση με τις εικόνες και τις έννοιες του μύθου. Αν δεχτούμε πως οι μύθοι και τα παραμύθια διηγούνται την ιστορία και τα όνειρα της ανθρώπινης ψυχής ανά τους αιώνες και τους πολιτισμούς, τότε η βιωματική σύνδεση και διάλογος με αυτά, προσφέρουν την δυνατότητα για αυτογνωσία, προσωπική έκφραση, κατανόηση και επανασύνδεση με αρχετυπικές ιδέες και εικόνες του εαυτού.

Η δραματοθεραπεία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, πραγματοιείται σε ομαδικές ή ατομικές συναντήσεις και δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία με το θέατρο. Χρειάζεται μονάχα κίνητρο για περεταίρω κατανόηση του εαυτού, περιέργεια για εξερεύνηση και θέληση για παιχνίδι με τα υλικά του σώματος και της φαντασίας.

Υπεύθυνη για την Δραματοθεραπεία Δρ. Τάνια Μπατζόγλου

https://synixiseis.gr/wp-admin/post.php?post=998&action=edit

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *