Χριστίνα Μουτσοπούλου

Η Χριστίνα Μουτσοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας και του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία  στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει τριετή εκπαίδευση στη συστημική οικογενειακή θεραπεία από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α., εκπαιδεύσεις στη δικαιοσύνη ανηλίκων και την ποινική διαμεσολάβηση με παιδιά από το Διεθνές Παρατηρητήριο για τη Δικαιοσύνη Ανηλίκων, Βρυξέλλες, (International Juvenile Justice Observatory), και επιμόρφωση στην Εγκληματολογική Ψυχολογία  από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργασθεί ως ειδική παιδαγωγός σε γυμνάσια και σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και ως εκπαιδεύτρια σε Σχολές Γονέων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης). Σήμερα εργάζεται ως Επιμελήτρια Ανηλίκων και υποστηρίζει ψυχοκοινωνικά και συμβουλευτικά εφήβους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εναντιωματικής και παραβατικής συμπεριφοράς, καθώς και τους γονείς τους, που καλούνται να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους. Συντονίζει ομάδες εφήβων, με σκοπό την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, τη συναισθηματική ανάπτυξη, τη διαχείριση του θυμού και την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων.  Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού για βιωματικά προγράμματα σε παιδιά με τίτλο «Αντίο θυμέ», που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας  για το έτος 2019- 2020. 

Έχει εκπαιδεύσει σε επιμορφωτικά σεμινάρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης επαγγελματίες του ποινικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης σε ανηλίκους (αστυνομικούς, δικαστές, εισαγγελείς και επιμελητές ανηλίκων), με σκοπό την προώθηση της φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης (2015-16).  Έχει συντονίσει ομάδα αναδόχων γονέων με την εποπτεία του ψυχοθεραπευτή Ηλία Γκότση, με σκοπό την ενδυνάμωση και συνεχιζόμενη υποστήριξη των ανάδοχων γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο με βάση τις αρχές της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (2018-2019). Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε συνέδρια και ημερίδες και έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *