Αποφοίτησα από  το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1998. Στην συνέχεια, ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία (1998-2001, Α.Π.Θ.) στην Συμβουλευτική στην Τοξικοεξάρτηση (2005-2006, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο California, San Diego, Τμήμα Ψυχιατρικής)  στην Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης (2012-2014, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο California , San Diego, Τμήμα Ψυχιατρικής).

Εκπαιδεύτηκα στην Συστημική-Οικογενειακή  Ψυχοθεραπεία   για έναν χρόνο στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα, μέσω του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Θεραπευτική και Συμβουλευτική Υποστήριξη ατόμου και οικογένειας» (2000-2001) και για τρία χρόνια  στο  Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  (2000-2003) με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον Τάσο Ζήση, κλινικό ψυχολόγο, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας.

Έχω ασχοληθεί με θέματα παιδικής ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης  καθώς έχω εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και έχω συντονίσει ομάδες γονέων στις Σχολές Γονέων του δήμου Καλαμαριάς για μια δεκαετία. Παράλληλα, εργάστηκα ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων, οικογενειών και ομάδων σε ιδιωτικό γραφείο, ενώ έχω εμπειρία συντονισμού ψυχοκοινωνικών δομών, καθώς υπήρξα συντονίστρια του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Συκεών.

Ιδιαίτερη έμφαση έχω δώσει στην συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε άτομα, οικογένειες και ομάδες στον τομέα των εξαρτήσεων, καθώς από το 2005 εργάζομαι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) όπου και διετέλεσα εκλεγμένο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής. 

Διετέλεσα συντονίστρια των εκπαιδευτικών δράσεων των Κέντρων Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο συνεργασίας μου με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ, και εκπαιδεύτρια του Συνθετικού Συστημικού Μοντέλου Καταξιωτικής Διερεύνησης με τη συνεργασία και την υποστήριξη του κου Ηλία Γκότση.

Διδάσκω συστημική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας (ΚΕΣΜΕΘΘ) στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα καθώς και στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας (ΚΕΠΑΨΥ) στην Κύπρο.

Διετέλεσα πρόεδρος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) την περίοδο 2015-2016 και υπήρξα μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Μετάλογος που εκδίδει η Σ.Ε.Β.Ε. Συμμετέχω στην διοργάνωση των επιστημονικών διημερίδων της Σ.Ε.Β.Ε, έχω παρουσιάσει ‘εργαστήρια’ με θεματικές που αφορούν την συστημική οπτική στην κλινική πράξη, ενώ άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί  σε επιστημονικά περιοδικά και στον τύπο. Είναι  κάτοχος της υπ’ αριθμ.24/64171/98 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *