Μήνας: Ιούνιος 2020

26 Ιουνίου, 2020 By iliasgotsis

ανοιχτός διάλογος για την σεξουαλική εκπαίδευση Για ποιο λόγο ένα κέντρο ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης λαμβάνει πρωτοβουλίες και συνδιοργανώνει διαλόγους για τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία;Οι λόγοι είναι αρκετοί.Ας δούμε μερικούς […]

Εκπαιδευτική δράση “Η αξιοποίηση της καταξιωτικής- συνεργατικής και διαλογικής προσέγγισης στην ψυχοθεραπεία, τη συμβουλευτική και τον συντονισμό των ομάδων στο κλινικό πεδίο. Συν- δημιουργώντας σχέσεις και διαλόγους για την ψυχική ανθεκτικότητα, τα αποθέματα και το νόημα»

10 Ιουνίου, 2020 By iliasgotsis

Σε μια πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από τη ρευστότητα, την κοινωνική αποξένωση, την έλλειψη επικοινωνίας και τη συμπλοκότητα, η σύνδεση με τον εαυτό μας, ο αυτοσεβασμός, η συναισθηματική αυτεπίγνωση, η συνάντηση, η επικοινωνία, η σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους, μέσα σε ένα χώρο αλληλοσεβασμού και αξιοπρέπειας, αποκτούν κεντρική σημασία για όλες και όλους μας.
Οι Συνηχήσεις είναι ένα πολυδύναμο, ψυχοθεραπευτικό κέντρο, στο οποίο θεραπευτές και θεραπεύτριες από διαφορετικές προσεγγίσεις προτείνουν ένα συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας, στο οποίο ο λόγος, το σώμα και η έκφραση κατέχουν ισοδύναμη αξία, για τους ανθρώπους που αναζητούν υποστήριξη, προκειμένου να διαχειριστούν δυσκολίες ή να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους.

η αξιοποίηση του παραμυθιού στην ψυχοθεραπευτική πρακτική

3 Ιουνίου, 2020 By iliasgotsis

Κι αν σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές είναι γιατί τα ακους γλυκύτερα, έγραψε ο Σεφέρης. Το λαϊκό παραμύθι ήταν σε όλες τις εποχές και σε όλους τους πολιτισμούς το βάλσαμο σε καιρούς κρίσης. Σήμερα που παλιές πληγές ξαναματώνουν και νέες ανοίγονται μπορεί να τις επιδέσει και να σταματήσει την αιμορραγία, να απαλύνει τον πόνο, να βοηθήσει την επούλωση, να ξεμαρμαρώσει όσους πέτρωσαν και να μας πάει ως το πανηγύρι της ζωής με “γλέντια και χαρές και ξεφάντωσες πολλές”
Στέλιος Πελασγός

Αμαλία Ατσαλάκη

3 Ιουνίου, 2020 By iliasgotsis

Σπούδασα Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris VII- Denis Diderot, όπου ολοκλήρωσα τη Διδακτορική Διατριβή μου στην Ψυχοπαθολογία και την εκπαίδευσή μου στην […]