δημόσιες παρεμβάσεις

δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο για μαι σειρά από θεματικές που αφορούν ευρύτερα κοινωνικά θέματα και ζητήματα ψυχικής υγείας

Το στέμμα ή η κορώνα του βασιλιά – Μια ιστορία υποστήριξης για τον Κορονοϊό

  • από

Ένα παιδαγωγικό παραμύθι για τον Κορονοϊό. Μια σπουδαία προσφορά από την Μιρέλλα Κορομπίλια που ανακάλυψε και πρότεινε το παραμύθι , την Χριστίνα-Βαλεντίνα Θάνου που το… Περισσότερα »Το στέμμα ή η κορώνα του βασιλιά – Μια ιστορία υποστήριξης για τον Κορονοϊό

ένας χρήσιμος οδηγός για τις οικογένειες “μένουμε σπίτι, μένουμε συνδεδεμένοι” και ορισμένες κριτικές σκέψεις.

  • από

ορισμένες κριτικές σκέψεις, μέσα από τη συστημική οπτική με αφορμή ένα σημαντικό οδηγό- φυλλάδιο που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας… Περισσότερα »ένας χρήσιμος οδηγός για τις οικογένειες “μένουμε σπίτι, μένουμε συνδεδεμένοι” και ορισμένες κριτικές σκέψεις.

Φόρμα Αιτήματος για παροχή συμβουλευτικής ή υπηρεσιών ενδυνάμωσης

  • από

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ημερομηνία γέννησης: Φύλο: Διεύθυνση: Τηλέφωνο επικοινωνίας:… Email: Πώς μάθατε για τις υπηρεσίες μας; Εργάζεσθε; ΝΑΙ ΟΧΙ Αν ναι πού: Μήνες ανεργίας: Εκπαιδευτικό Επίπεδο: Οικογενειακή… Περισσότερα »Φόρμα Αιτήματος για παροχή συμβουλευτικής ή υπηρεσιών ενδυνάμωσης

ΟΡΘΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΣΥΘ

  • από

Αγαπητά μέλη της εθελοντικής ομάδας για την ψυχική φροντίδα και την ενδυνάμωση στον κορονοϊό κοινοποιούμε ένα χρήσιμο κείμενο που κυκλοφόρησε από την επιστημονική εταιρεία στην οποία ανήκω την Ελληνική Εταιρία Συστημικής Θεραπείας, για ορισμένους βασικούς κανόνες σχετικά με την παροχή εξ αποστάσεων υπηρεσιών ψυχοθεραπείας ή συμβουλευτικής

Εθελοντική ομάδα για την ψυχική ανακούφιση και την ενδυνάμωση στον κοροναϊό

  • από

Ανοικτή πρόσκληση
Όλοι μας αυτή περίοδο βιώνουμε δύσκολα συναισθήματα. Ίσως κάποιοι και κάποιες από εμάς να νοιώθουμε έντονες συναισθηματικές καταστάσεις όπως μεγάλο φόβο, έντονο άγχος και αγωνία, πανικό κ.α. Επίσης μερικοί από εμάς μπορεί να ζούμε μόνοι και να έχουμε την ανάγκη μιας ανθρώπινης επαφής.
Η Εθελοντική ομάδα για την ψυχική ανακούφιση και την ενδυνάμωση στον κοροναϊό, αποτελείται από επαγγελματίες και σύμβουλους ψυχικής υγείας, από εκπαιδευτικούς/ες, από ανθρώπους που ασχολούνται με τη δημιουργική απασχόληση, ή από κινητοποιημένους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν ανακούφιση και ενδυνάμωση σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Αυτή τη στιγμή είναι αναπόφευκτο να νοιώθουμε φόβο, αγωνία, θυμό. Καθώς ζούμε αυτά τα δύσκολα συναισθήματα, είναι σημαντικό να μην ντρεπόμαστε για αυτά, καθώς είναι ανθρώπινα και αφορούν όλους και όλες μας. Από τη μεριά μας έχουμε την επιθυμία και τη δέσμευση να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε όποιον άνθρωπο τη ζητήσει. Αυτή η κρίση είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία να συνδεθούμε όλοι και όλες με την προοπτική ενός πιο φωτεινού μέλλοντος.
Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/groups/149534729602941, στο email info@synixiseis.gr και στα τηλέφωνα:
Γκότσης Ηλίας 6908372437

ένα μουσικό λεξικό με αφορμή την αγάπη και την ψυχοθεραπεία

  • από

Η ιδέα για τη δημιουργία, από κοινού με άλλους ανθρώπους, ενός μουσικού λεξικού για την ψυχοθεραπεία, ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια να συν- κατασκευαστεί μια εναλλακτική αφήγηση για το πως διαφορετικοί άνθρωποι νοηματοδοτούμε την ψυχοθεραπεία και ορισμένες πολύ σημαντικές λέξεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτή όπως είναι για παράδειγμα η εμπιστοσύνη ή η αγάπη.

ένα συλλογικό κείμενο για την σημασία της κατανόησης του φαινομένου της βίας στο χώρο του σχολείου

  • από

κείμενο γράφτηκε, πριν 2,5 χρόνια, με αφορμή την αυτοκτονίας ενός 14 χρόνου μαθητή, που ήταν θύμα ομοφοβικού εκφοβισμού , σε ένα σχολείο της Αργυρούπολης, το καλοκαίρι του 2018. Αυτή η αυτοκτονία ήταν η αφορμή για την δημόσια τοποθέτηση σχετικά με την ανάγκη να αναστοχαστούμε κριτικά για τις πρακτικές και τις πολιτικές πρόληψης που εφαρμόζονται στο πεδίο της κοινότητας και του σχολείου και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο tvxs. Ωστόσο από τότε έχουν περάσει δυο χρόνια, τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο, τα φαινόμενα της βίας και του αποκλεισμού εντείνονται και εμείς βρισκόμαστε επιμένουμε να ελπίζουμε και να προτείνουμε πρακτικές φροντίδας και ασφάλειας.

Η ηθική της φιλοξενίας στη σχολική κοινότητα μια δημόσια παρέμβαση για την σημασία των συμπεριληπτικών σχολείων

  • από

Τα παιδιά είναι σημαντικό να διδαχτούν από νωρίς, ήδη από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, την αξία που έχουν η αβεβαιότητα και η ρευστότητα και η επαφή με την ετερότητα, σαν συνθήκες δημιουργικότητας και αυτενέργειας. Υπό αυτό το πρίσμα η ιδέα της δημιουργίας των τοπίων μεικτο-φιλίας, στα οποία αλληλεπιδρούν πολιτισμοί, κουλτούρες και ετερότητες, είναι ένας τρόπος εμπλουτίσουμε τις δεξιότητές τους για τις προσκλήσεις που φέρνει η εποχή της ρευστότητας και της αβεβαιότητας.