Εκπαίδευση στο καταξιωτικό γενεόγραμμα τοπίου

Κοινοποίηση

Εκπαίδευση στο καταξιωτικό γενεόγραμμα τοπίου

Βρείτε εδώ την εκπαίδευση στο καταξιωτικό γενεόγραμμα τοπίου που ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2023!

Το γενεόγραμμα τοπίου στην αρχική του μορφή έχει αναπτυχθεί ως ένα θεραπευτικό εργαλείο . Αξιοποιείται επίσης ως ένα  εκπαιδευτικό μοντέλο  για ψυχοθεραπευτές και ψυχοθεραπεύτριες  το  οποίο προσκαλεί σε μια εμπειρία αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης ταυτόχρονα με την εκπαίδευση. 

Η δράση απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους σε μία προσέγγιση ψυχοθεραπείας ή που είναι σε διαδικασία εκπαίδευσης ή έχουν μία μακροχρόνια εργασιακή ψυχοθεραπευτική εμπειρία.

Μέσα από την εκπαίδευσή τους τα μέλη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν  στοιχεία της οικογενειακής τους ιστορίας όπως αυτά καταγράφονται μέσα από τις μετακινήσεις της οικογένειας στο χώρο και στο χρόνο καθώς και τις επιδράσεις  των  διαγενεακών τραυμάτων και των αποθεμάτων που αναδύονται μέσα από τις αφηγήσεις των μελών της ομάδας.

Ταυτόχρονα μέσα από την καταξιωτική οπτική τα μέλη της ομάδας  θα προσκληθούν να σχεδιάσουν τις δικές τους μεταβάσεις και τις επιθυμίες τους για  τα δικά τους μελλοντικά χωροχρονικά τοπία.

Η εκπαίδευση αξιοποιεί θεωρητικά στοιχεία από την καταξιωτική συστημική διερεύνηση, από τη θεωρία της συνεργατικής/διαλογικής  προσέγγισης και  από την παραδοσιακή  θεωρία του γενεόγραμματος και της διαγενεαλογικής προσέγγισης. του M. Bowen.

Η εκπαιδευτική μέθοδος  αξιοποιεί την ομάδα και  βασίζεται στη βιωματική προσέγγιση και ειδικότερα σε πρακτικές και εκφραστικές φόρμες που συνδέονται  με τον πολυφωνικό εαυτό και τις εσωτερικές φωνές,  με την αξιοποίηση  εκφραστικών πρακτικών και  μέσων τέχνης,  με τη χρήση των αφηγηματικών γραμμάτων και ημερολογίων.

Η εκπαίδευση θα έχει την ακόλουθη δομή:

Ένα εισαγωγικό διήμερο στην καταξιωτική συστημική διερεύνηση με εστίαση  στην δημιουργία διαλογικών τοπίων ασφάλειας, στον πολυφωνικό εαυτό και στην κατανόηση της έννοιας του τοπίου. Το πρώτο διήμερο θα υλοποιηθεί Σάββατο 19  και Κυριακή 20 Νοεμβρίου από τις  10.00 έως τις 18.00 μ.μ.

2 εκπαιδευτικά βιωματικά Σαββατοκύριακα,  10.πμ. έως 18.00. Αναλυτικά:

Σάββατο 17 /12/2022 : Κατασκευή  γενεογράμματος, ( σε συνεργασία και με την υποστήριξη της εικαστικού  Γ. Δαμοπούλου)

Κυριακή 18/12/2022: Θεωρητική κατανόηση της χαρτογράφησης  και βιωματικά εργαστήρια. Αξιοποίηση συστημικών γλυπτών, role playing και πολυφωνικών διαλόγων

Σάββατο 21/1/2023 Βιωματικά εργαστήρια: Αξιοποίηση   της γραφής και  των εκφραστικών μέσων.

Κυριακή  22/1/2023 Βιωματικά εργαστήρια: Αξιοποίηση των εσωτερικών φωνών. Αξιοποίηση καταξιωτικών πρακτικών (αποτύπωση αποθεμάτων- σύνδεση με μελλοντικά τοπία)

-2 εξάωρες συναντήσεις  εμβάθυνσης στα τοπία, που προβλέπεται να υλοποιηθούν από  Μάιο 2023 έως  τέλος Ιουνίου 2023. Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας.

Κόστος: 480 ευρώ

Συντονισμός του σεμιναρίου:

Γκότσης Ηλίας με τη συνεργασία της Εύας Φιλανθρωποπούλου αφηγηματικής θεραπεύτριας.

Στη δράση και ειδικότερα στην κατασκευή των τοπίων επίσης θα συνεργαστεί η εικαστικός Γεωργία Δαμοπούλου,.

Οι συναντήσεις θα υλοποιούνται στις ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ, Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 6 Καισαριανή . Το πρόγραμμα  θα υλοποιηθεί δια ζώσης ενώ  εάν υπάρξουν αιτήματα για διαδικτυακή εκπαίδευση θα οργανωθεί και θα σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο σε αυτή τη συνθήκη σε δεύτερο χρόνο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Γκότσης Ηλίας 6908372437

Διαβάστε επίσης: Καταξιωτικό γενεόγραμμα τοπίου

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...