Μιρέλλα Κορομπίλια

Κοινοποίηση

Μιρέλλα Κορομπίλια

Ονομάζομαι Κορομπίλια Μιρέλλα (Μαρία) είμαι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Οι σπουδές μου ξεκίνησαν το 1997 στο Southeastern the American University of Athens όπου απέκτησα Bachelor in Psychology. H σχέση μου με τον κλάδο της ψυχολογίας από τότε ενδυναμώθηκε από την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση με τον κλάδο της ψυχοθεραπείας. Έχω ειδικευτεί στην συστημική ψυχοθεραπεία (ΣΚΕΨΥΣ) και έχω εκπαίδευση στην γνωσιακή και συμπεριφορική παρέμβαση σε οικογένειες με χρόνια ψυχική νόσο (ΕΠΙΨΥ). Επίσης έχω ειδικευτεί στην θεραπεία των εξαρτήσεων (συναλλακτική ανάλυση, μουσικοθεραπεία, χοροθεραπεία) και των διατροφικών διαταραχών. Κυρίως αναζητώ διαφορετικές μορφές ψυχοθεραπείας στην ατομική και οικογενειακή, παρακολουθώντας μετεκπαιδεύσεις όπως: Εφαρμογή της νευροεπιστήμης στη μουσικοθεραπεία και τη σωματική ψυχοθεραπεία – κοινωνική νευροεπιστήμη και ψυχικές διαταραχές (ΕΚΠΑ), διαχείριση συναισθηματικού και ψυχικού τραύματος, στήριξη παιδιών και ενηλίκων σε καταστάσεις κρίσεων, κακοποίηση ανηλίκων, τραύμα απώλειας, διαζύγιο (ΕΚΠΑ), μουσικοκινητική και ψυχοκινητική αγωγή (ΕΚΠΑ), μουσικοθεραπεία και μορφές τέχνης για την θεραπεία των εξαρτήσεων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Έχω συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια και ανάμεσα σε αυτά, για δύο συνεχόμενα έτη υπήρξα συνδιοργανώτρια επιστημονικής εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ως υπεύθυνη του Μ.Κ.Σ. «Η ΓΕΦΥΡΑ» σε συνεργασία με το psychologynow.gr.

Είμαι κάτοχος Διδακτορικού, Phd από το Logos University USA και έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε διάφορους κοινωφελείς οργανισμούς. Η σχέση μου με τον εθελοντισμό ξεκινάει πριν χρόνια με την συνεργασία μου με τον Albert Schweitzer Gesellschaft (International Humanitarian Organization) με στόχο την ψυχοκοινωνική παρέμβαση σε κοινωνικά ευπαθείς πληθυσμούς κυρίως από χώρες της Αφρικής. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με διάφορους Δήμους, με στόχο την συμμετοχή και διοργάνωση δράσεων ή συμμετέχοντας σε προγράμματα συμβουλευτικής ανηλίκων και ενηλίκων, οικογενειακή θεραπεία, αναγνώριση περιστατικών που χρειάζονται έρευνα και κοινωνική παρέμβαση. Τα τελευταία χρόνια είχα επεκτείνει την δράση μου στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «H ΓΕΦΥΡΑ» ως υπεύθυνη ομάδας δράσεων και Social street worker. Παρείχα ψυχολογική υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδες, συμβουλευτική σε ενήλικες και παιδιά, προσέγγιση αστέγων και μειονοτήτων, συνοδεία ενηλίκων και ανηλίκων σε δομές και οργανισμούς. Στην Πρότυπή Στέγη Ανηλίκων συνέχισα την δράση συμβουλευτικής σε εφήβους και τη δημιουργία ομάδας κοινωνικής ευαισθητοποίησης μέσα από χρήση ταινιών, με επιτραπέζια και ζωγραφική. Τέλος μετά την εκπαίδευση στο χώρο των εξαρτήσεων και την πρακτική άσκηση μου στο 18άνω του ΨΝΑ, παραμένω ως εθελόντρια στο ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα των εξαρτήσεων.

Είμαι επιστημονική συνεργάτης στο psychologynow.gr όπου αρθρογραφώ και κύριες επιρροές μου εκτός από τις προσωπικές μου αφηγήσεις και των θεραπευόμενων, αποτελούν τα έργα τέχνης, οι ταινίες, οι θεατρικές παραστάσεις. Η τέχνη και οι μορφές της με εμπνέουν, με σχετίζουν και δίνουν εναλλακτικά νοήματα στη ζωή μου.

Κοινοποίηση

Ρωτήστε μας ότι σας ενδιαφέρει συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...